Шампоан за пърхот

шампоан против пърхот

Никой не обича люспички от кожата на тялото, особено когато са от главата на човека. Когато проблемът стане видим и започне този неприятен „снеговалеж“ от главата, тогава се вземат адекватни мерки. Науката е достигнала до положението, че един шампоан за пърхот е най-ефективното решение за борба с падането на мъртви кожени клетки от главата.
Има обаче един проблем – на пазара има толкова много предложения, и вие посягате към едно, без да сте си задали въпроса „защо скалпът ви се лющи на първо място“.

Как избирате шампоан за пърхот?

Ако вашият пърхот се появява сезонно, може просто да имате сух скалп. Дългогодишните проблеми с пърхота може да са индикация за кожно заболяване, като псориазис или себореен дерматит, вид екзема. За щастие можете да намерите облекчение, независимо защо скалпът ви се лющи, защото както всеки друг козметичен продукт, най-добрите шампоани против пърхот са предназначени за всеки вид коса и само малки чисто медицински намеси следствие на изследвания биха били определящи за крайния избор на шампоан за пърхот.

Избор на шампоан за пърхот при упорит проблем

Отидете на лекар за проверка на скалпа, ако пърхотът ви е особено упорит. Може да имате псориазис или себореен дерматит: две кожни състояния, които предизвикват люспи, но не са свързани със суха кожа. Ако сте диагностицирани със себореен дерматит, Вашият лекар може да Ви предпише специален шампиона за пърхот.

Това е противогъбично лечение, което възстановява баланса на естествената гъбична екосистема на скалпа ви. Когато го използвате, пърхотът може да изчезне почти веднага, но действието на шампоана ще бъде силно изсушаващо. Опитайте да редувате всяко следващо измиване с овлажняващ шампоан, за да намерите известно облекчение.

Избор на шампоан за пърхот при чувствителна кожа

Разбира се, не е задължително да имате някакво болестно състояние, за да имате пърхот. Хората с чувствителна кожа би следвало да полагат грижи за чувствителния скалп. С шампоан базиран на противогъбично и антимикробно средство, пърхотът ще бъде премахнат без да има дразнения по и без това чувствителната им кожа.

Универсален шампоан за пърхот

Сезонната поява на пърхот може да бъде премахната с обикновен шампоан за пърхот, който обаче има универсални функции. Тоест, той е изграден на базата на много изследвания и се предлага за масовия тип потребител, за хора без сериозни проблеми с пърхота, но с неговата периодична поява.

Такива шампоани помагат при пърхот, при сърбежи по косата и когато кожата на скалпа лесно бива раздразнена. Когато имате чувствителен скалп, можете да ползвате такъв универсален шампоан за пърхот, независимо какъв тип коса имате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>