Шампоан за пърхот

шампоан против пърхот

Никой не обича люспички от кожата на тялото, особено когато са от главата на човека. Когато проблемът стане видим и започне този неприятен „снеговалеж“ от главата, тогава се търсят и се вземат адекватни мерки.

Науката е достигнала до положението, че един шампоан за пърхот е най-ефективното решение за борба с падането на мъртви кожни клетки от главата.
Има обаче един проблем – на пазара има толкова много предложения, а вие посягате към едно. А задавате ли си въпроса „Защо скалпът ми се лющи“?

Как избирате шампоан за пърхот?

Ако вашият пърхот се появява сезонно, може просто да имате сух скалп. Дългогодишните проблеми с пърхота може да са индикация за кожно заболяване, като псориазис или себореен дерматит, което е вид екзема. За щастие можете да намерите облекчение, независимо от причината, поради която скалпът ви се лющи, защото както всеки друг козметичен продукт, най-добрите шампоани против пърхот са предназначени за всеки вид коса и само малки, чисто медицински намеси, следствие на изследвания, биха били определящи за крайния избор на шампоан за пърхот.

Избор на шампоан за пърхот при упорит проблем

Ако пърхотът ви е особено упорит, то е добре да се посети лекар, който да ви прегледа. Може да се окаже, че имате псориазис или себореен дерматит: две кожни състояния, които предизвикват люспи, но не са свързани със суха кожа. Ако лекарят Ви ви диагностицира със себореен дерматит, то тогава предписаният от него шампон няма да бъде просто шампоан против пърхот.

Шампоанът предписан за лечение на това гъбично заболявне възстановява баланса на естествената гъбична екосистема на скалпа ви. Когато го използвате, пърхотът може да изчезне почти веднага, но действието на шампоана ще бъде силно изсушаващо. Опитайте да редувате всяко следващо измиване с овлажняващ шампоан, за да намерите известно облекчение.

Избор на шампоан за пърхот при чувствителна кожа

Разбира се, не е задължително да имате някакво болестно състояние, за да имате пърхот. Възможно е да сте от хората, които имат чувствителна кожа, а от това би следвало да полагате повече грижи за скалпа си. С шампоан базиран на противогъбично и антимикробно лечение, пърхотът ще бъде премахнат без да има дразнения по чувствителната ви кожа.

Универсален шампоан за пърхот

Сезонната поява на пърхот може да бъде премахната с обикновен шампоан за пърхот, който трябва да има универсални функции. Тоест, той е изграден на базата на много изследвания и се предлага за масовия тип потребител, за хора без сериозни проблеми с пърхота, но с неговата периодична поява.

Такива шампоани помагат при пърхот, при сърбежи по главата и когато кожата на скалпа лесно бива раздразнена. Когато имате чувствителен скалп, можете да ползвате такъв универсален шампоан за пърхот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>