Спортни съвети, които да не пренебрегвате – правилно трениране

Спортни съвети, които да не пренебрегвате - правилно трениране

Не намирайте оправдания

Има ли желание има и начин! Не си намирайте оправдания, с които да пропускате тренировка след тренировка! Този спорт е свързан с много постоянство, воля, средства и лишения. Няма значение, колко сте изморени, колко сте спали и по колко часа работите.

Ако искате да постигнете резултати ще намерите начин въпреки всичко да тренирате и да се храните, както трябва! Вярно, няма да е както, когато сте били отдадени на това, но малко по малко ще виждате положителната промяна в себе си, бъдете сигурни в това!

Не обръщайте внимание на хората, които казват, че е невъзможно

На първо място трябва да вярвате в себе си, да вярвате, че имате волята и желанието да постигнете мечтите си! Не обръщайте внимание на хора, които се опитват да ви убедят в обратното! Това са хора със слаба воля, които нямат смелостта да направят 15 повторения вместо 12, които нямат волята да пазят диета и си казват „…от един път нищо няма да стане…“, хора, които питат инструктора в залата „Какво да пия, за да стана голям?“, а не „Как да тренирам и как да се храня, за да стана голям?“.

Такива хора трябва да ви стимулират да тренирате още по-усилено, още по-интензивно, да се храните още по-правилно и да покажете на вас самите, че всичко е възможно и всичко се постига с воля и постоянство! Нали?

Не пренебрегвайте загрявката

Загряването е основна част от тренировъчния процес.

Често се случва да бързате, закъснявате за тренировка, партньора ви вече е на 2-ро упражнение, а вие едва влизате в залата или просто си казвате – „на мен няма да се случи”. Това е много често срещана грешка особено при прохождащите трениращи.

Не чакайте да се случи, за да разберете, от какво значение са тези 10-15 мин преди тренировка, които трябва да се отдадат на изпълнението на комплекс физически упражнения, близки до тези на предстоящата мускулна работа, загряване посредством леки тежести (дъмбели) и изпълнение на най-базовите упражнения с малко килограми и повече повторения.

Не пренебрегвайте тренировките за крака, и по конкретно клякането с щанга

Доста често се случва да срещна хора със солидна и добре оформена мускулатура, НО от кръста на горе или влизайки в препълнена тренировъчна зала – стойката за клякане е почти винаги празна! Не пренебрегвайте тренировките за крака, даже напротив, НАБЛЕГНЕТЕ на тях. Краката са половината част от нашето тяло и трябва да се тренират усилено, ако искате да изглеждате симетрични.

Неправилно натоварване при силовите упражнения

Вдигайте толкова, колкото можете! Заложете на бавното и правилно изпълнение на упражненията, които правите, наблегнете на негатива, тогава е най-големия стрес за мускула и тогава съкръщенията са най-големи. Покачвайте тежестите, но не за сметка на правилното изпълнение на упражненията! Стремете се с малкото да направите много! Това би ви спестило мнозина ставно-мускулни травми и контузии, все пак няма цял живот да сте на 20.

Източник:  https://shop.4fitness.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>