Предимства и недостатъци на социалните мрежи за музикантите

Предимства и недостатъци на социалните мрежи за музикантите

Много се е изписало вече за предимствата и недостатъците от нахлуването на социалните мрежи в ежедневието на хората, затова тук ще обърнем внимание на проблемите, които имат музикантите.

Първото предимство е, че всеки музикант, който се включи в социалните мрежи, може да се свърже със своите почитатели много по-лесно, да комуникира с тях, но също така да печели още по-голяма фенска база. Иначе казано, повече видимост за музикантите.

 

Социалните мрежи дават възможност на музикантите да споделят съдържание със своите фенове, което да печели техния интерес. Рекламата на следващия концерт, промоция на нова песен, смяна на инструмента, това са все неща, които са от значителен интерес за почитателите.

 

Редно да отбележим, критиката като възможност за подобрение, но и като възможност за спадане на самочувствието. Много музиканти, които изграждат отношения с почитателите са готови да чуят тяхната критика, което е начин за музикално развитие.

 

Има обаче откровено и хора, които се включват с идеята да „наранят” даден музикант със своите думи. Тогава вече положителното влияние на социалните мрежи се превръща в отрицателно. Някои музикални експерти споделят, че е два пъти по-тежко за жени музиканти, особено певици, да се справят с негативните думи по техен адрес, които много често надхвърлят добрия тон.

 

Социалните мрежи може да отвлекат сериозно вниманието на всеки музикант, затова тези, които имат повече ресурс, оставят тази дейност на своя мениджър. Именно мениджърите са тези, които споделят много от неприятните коментари, които днес музикантите търпят по свой адрес, в голям процент, неоснователни.

 

Младите музиканти, които търсят бърз успех чрез реклама и контакти в социалните мрежи могат да останат разочаровани. Процесът на изграждане на образ не е толкова лесен и изисква търпение. Понякога заради времето, което медията изисква, може да се пропусне нещо важно в общуването с феновете и това да доведе до негативни резултати.

 

Няма само добра или само лоша страна за музикантите, които използват социалните мрежи за да печелят популярност. Така че те трябва да се въоръжат с търпение и ако трябва да се консултират с експерт, който ще ги въведе в противоречивия свят на социалните медии.

 

Източник: Музикални инструменти – MUZIKALEN.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>