Оригинални и необичайни идеи за съхранение на детски играчки

syhranenie-na-igrachki

Има много начини да си направите оригинален органайзер за детски играчки. Например, да освободите отделен ъгъл в детската стая, за да използвате стената и пространство под или над леглото, за окачване на рафтове или шкафове, в които да се поберат детските играчки. Ако планирате добре нещата, тогава дори и в една малка стая ще остане достатъчно свободно място.

Сега ще предложим на вашето внимание още няколко оригинални идеи за съхранение на детски играчки.

Просторен стелаж с отворени рафтове

Стелажите могат да се превърнат в чудесна алтернатива на шкафовете. Те заемат по-малко място, което подходящо решение, ако не живеете в просторно жилище. Можете да ги позиционирате по протежение на стената или в ъгъла. Основното им предимство е възможността за бърз достъп до нещата, разположени върху тях. За детската стая е добре да изберете модели със заоблени ъгли, а по време на монтажа обърнете специално внимание на надеждността на закрепването.

Ако детето има сравнително малко играчки, тогава всяка от тях може да бъде поставена на отделен рафт. По-добре е да поставите по-обемните в кутии, кошници или контейнери. В централната част, разположена на нивото на очите, се препоръчва да се съхраняват най-оборотните играчки. В горната част пък поставете  тези, които се използват по-рядко, както и всички комплекти, които се състоят от малки елементи.

Ярки и стилни кошници

Красивите кошници, в които децата ще сложат играчките си, могат да бъдат като закупени от магазин, така и изработени от вас самите. Ще ви са необходими няколко кошници. Желателно е те да са с различни размери и цветове, защото ще ви бъде по-лесно да сортирате играчките по категории и да научите децата да ги подреждат.

Кошниците за съхранение на детски играчки могат се различават по материал, като вариантите са много – плат, картон, пластмаса. При избора на последния от изброените видове обаче трябва да се обърне специално внимание на качеството на пластмасата. Тя не трябва да мирише. Ако отделя миризма, това означава, че при производството й са били използвани вредни пластификатори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>