Ограничения за данъчен кредит

danychen-kredit

Трябва да се знае, че има ограничения за получаване на данъчен кредит. И това разбира се е напълно нормално.

Данъчната отстъпка се предоставя изключително на местно лице в България, което има регистрационен номер на регистрационната карта на платеца (идентификационен код).

Можете да получите данъчен кредит само ако работите по трудов договор или под наем. Частните предприемачи са лишени от това право.

Данъчната отстъпка се предоставя само на регистрираните за апартамента, които са закупили на кредит.

Заемът трябва да бъде издаден за закупуване на апартамент, което се приема като обезпечение.

Общият размер на данъчния кредит за отчетната данъчна година не може да надвишава размера на вашия годишен общ облагаем доход.

Можете да използвате правото на данъчен кредит само веднъж на всеки 10 години (например, ако заем за апартамент е издаден през 2011 г., тогава правото на данъчен кредит може да се използва в периода от 2011 до 2021 г. и ако получи данъчен кредит през 2011 г., след това следващия път можете да получите данъчна отстъпка само през 2021 г.)

Ако не сте упражнили правото си на данъчен кредит до края на данъчната година, това право няма да се пренесе в следващите данъчни години.

В данъчната отстъпка могат да се вписват само суми, платени през текущия период (ако получите данъчен кредит през 2012 г., не можете да вземете за изчисления платените суми, например през 2011 г.);

Трябва да документирате разходите си с договор или парично нареждане.

Добре би било, ако имате въпроси да се обърнете към лица, които са запознати с отпускане на данъчен кредит. Те най точно ще ви посъветват и ще ви обяснят как се процедира. Също така ще ви обяснят кое е възможно и кое е невъзможно за вас и вашите изисквания. Не взимайте решенията сами. Не случайно има хора, обучени и работещи точно това. Те определено ще ви бъдат от полза.

Източник: http://creditolandia.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>