Най-добрите места за намиране на достъпни заеми за вашия стартиращ бизнес

dobyr-kredit

Не е тайна, че стартирането на бизнес струва пари. И макар че много хора обичат да говорят за неизмеримите ползи от стартирането на собствен бизнес, много малко от тях отчитат финансовите последици. Добрата новина е, че има много възможности, които да ви помогнат да стартирате компанията си – стига да имате солиден бизнес план и известно обезпечение. Намирането на заеми за стартиращи предприятия обаче може да бъде трудно. Банките може да не желаят да поемат риск за такова малко предприятие, особено без никакво обезпечение.

 

От какво се нуждаете, за да получите бизнес кредит

Както при всеки заем, за да получите финансиране за бизнеса си, трябва да имате добър кредит и обезпечение. Ако имате добра кредитна история, може да отговаряте на условията за стандартен бизнес заем. Ако кредитната ви история не е толкова добра, можете да опитате за необезпечен бизнес заем – но ще ви трябва обезпечение. Някои обичайни активи, които се използват за това, включват имот, акции и дялове или дори автомобила ви. Ако не разполагате с тези неща, може да потърсите алтернативни възможности за финансиране.

 

Къде да намерите заеми за стартиращи предприятия

Когато става въпрос за заемане на пари, размерът няма значение – но може да е от голямо значение. Заемодателите обикновено са по-склонни да поемат риск за малка компания, отколкото за голяма, защото виждат по-голям потенциал за печалба. Ако успеете да получите заем от банка, вероятно ще трябва да вземете голям кредит с висок лихвен процент. Той ще бъде по-голям, отколкото ви е необходим, и банката може дори да настоява да го използвате за финансиране на дълга. Това означава, че ще трябва да изплащате заема с лихвите, вместо да го използвате за разширяване на бизнеса си.

 

Справедливи платформи за кредитиране

Платформите за дялово кредитиране са добро място, откъдето да започнете търсенето на заеми за стартиращи предприятия. Тези платформи ви позволяват да заемате пари от инвеститори, които ще получат възвръщаемост на инвестицията си, когато върнете заема. Ако сте в подходящата индустрия, можете да получите финансиране и от инвеститор в дялов капитал. Това означава, че инвеститорът ще закупи част от вашата компания и ще спечели, когато печелите пари.

 

В крайна сметка:

Ако се нуждаете от парични средства за стартиране на бизнеса си, има много възможности. Но се уверете, че разбирате условията на всеки заем, и се уверете, че можете да извършвате плащанията. Вземането на пари назаем е чудесен начин да се сдобиете с пари набързо, но може да доведе до големи проблеми, ако не можете да ги върнете. Изборът на правилния начин за финансиране на вашия бизнес е важен. Не искате паричните ви потоци да бъдат задържани от високи лихвени плащания по заем или от риска да не можете да се разплатите с инвеститора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>