Къде може да се ползва пвц настилка

пвц настилка

Пвц подова настилки или поливинилова подова настилка не са нищо друго освен алтернативни термини за винилови подови настилки! PVC означава поливинилхлорид и на български е правилно да се изписва ПВФ. Това е материалът, който изгражда виниловия под. Заради съкращението и технологичното натрупване в термина, хората ползват взаимозаменяеми различните имена на този вид материал: поливинил подови настилки или просто винилови подови настилки, пвц настилка, пвф настилка и т.н.

ПВЦ-то е много издръжлив и водоустойчив материал, което го прави чудесен избор за направата на подови настилки, които могат бързо да отвеждат големи количества вода. Продуктите произведени от виниловата материя са много и най-различни: от ролкови винилови настилки, през винилови плочки, пвц дъски и други. Монтажните системи също могат да варират.

В какви помещение и сгради се ползва пвц настилка?

Поливинилхлоридът е третият най-широко произвеждан синтетичен пластмасов полимер след полиетилена и полипропилена. PVC листът, използван като материал за подови настилки, е евтин като цена и затова се използва в различни сгради: продуктите се използват за най-разлчните помещения в домовете на хората, в болници, офиси, училища и т.н.

пвц настилка

Има два вида PVC материя, която се прилага за подова настилка. Едната е гъвкава, която се предлага под формата на листове, а другата е твърда, който се предлага в стандартни размери на плочките или като имитация на паркетни ламели.

Гъвкавата пвц подова настилка е подходяща за сравнително по-лек трафик, или за твърди събстрати като бетонни и каменни настилки, или за гъвкави подове като дървени подови настилки и т.н. Твърдите винили се използват в помещения с по-наситен трафик и също са изключително приложими в офис среда, поликлиники, магазини и т.н.

Според структурата на дадения продукт, пвц  настилките може да са хетерогенни ( с няколко пласта) и хомогенни – еднопластови. Изискванията за хетерогенните и хомогенните PVC подови настилки, са че трябва да отговарят на стандартите на ЕС, за да са приложими на европейския пазар.

Предимства на моделите пвц подова настилка

Според вида продукт, различните модели имат специфични качества, които ги правят приложими в дадена среда. Със стотици налични дизайн като цветове и визия, виниловите подове отговарят на всеки вкус и на всеки вид проект. Някои от най-забележителните предимства на виниловите настилки са общи и са свързани със следните качества.

Съвременната пвц настилка предлага влагоустойчивост, което я прави идеален избор за бани и кухни.

Устойчивостта на надраскване и петна, осигуряваща висока издръжливост и безпроблемна поддръжка, така че да се ползват на места с натоварен трафик.

В домашна среда можете да изпитате мекотата и топлината, правещи удоволствие да се ходи по пвц подова настилка. Така че може да се прилага във всекиднева стая в коридор или антре.

пвц настилка

Виниловите подове добавят изключителни акустични свойства в сравнение с керамичните подове, например. Забележителната им тънкост ги прави предпочитана настилка и при ремонт на стари помещение със захабени настилки.

Майсторите, които инсталирата пвц подови настилки са изключително доволни на лесния монтаж, който може да бъде според опцията залепване или клик системата за заключване на пода.

За почитателите на луксозни подове има LVT’ (луксозни винилови плочки), които съчетават красотата на естествени продукти като дърво и камък с максимална иновация, издръжливост и практичност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>