Кухня за вграждане по поръчка – особености и предимства

Кухня за вграждане по поръчка – особености и предимства

Кухните за вграждане са модерно интериорно решение, предпочитано заради възможността да се постигне по-висока естетика. Макар че голяма част от големите мебелни производители предлагат такива мебелни системи, много от купувачите предпочитат кухненските мебели да им бъдат изработени по поръчка. Причините са много – от нестандартна площ на помещението до желание да се създаде уникален дизайн.

Особености на кухнята за вграждане

На първо място трябва да дешифрираме термина „кухня за вграждане”. Това е модулна система, в която освен горен и долен ред шкафове, са предвидени и модули за вграждане на битовата техника – печка, хладилник, съдомиялна, пералня и дори микровълнова фурна. Такава система позволява да се създаде една съвършена симбиоза, при която няма дисонанс между мебелите и уредите.

Решението уредите да се вградят в мебелите, вместо да бъдат свободно стоящи, касае преди всичко естетическите потребности на ползвателите. Въпреки това кухнята трябва да бъде максимално функционална, тоест, удобна при изпълнение на различните домакински задачи. Ето защо е по-разумно обзавеждането да се изработи по поръчка според индивидуалните параметри на помещението. Това ще гарантира, че кухненските мебели ще се впишат перфектно в съответното пространство.

Нещо по-важно: когато кухнята е изработена по индивидуален проект, битовата техника може да се вземе като отправна точка при изчисление на техническите параметри на мебелите. Можете да използвате уреди с нестандартни размери, без да се налага да коригирате конструкцията на модулната система.

Ако проектът е създаден от добри професионалисти, каквито са всички в екипа на компанията Ерастил, оформлението на мебелните детайли ще отговаря на размерите и другите технически параметри на бялата техника. Този тип проекти се изпълняват с повишено внимание – размерите се взимат от квалифициран специалист, а сглобяването на мебелите и монтажът се прави на място.

Предимства на поръчковата изработка

Основна задача на реализирането на такъв кухненски проект е компетентното използване на пространството. Всички елементи на интериора ще бъдат „скрити“ зад фасадите на мебелния комплект, което позволява да не се нарушава целостта на дизайна. Стилово проектът може да се изпълни както в класически стил, така и в модерен.

В процес на разработване на проекта се вземат предвид следните характеристики на помещението:

  • Первази и ниши, които могат да се използват за вграждане на оборудване и като места за съхранение;
  • Размери на кухнята – площ, ширина, дължина, височина на тавана;
  • Наличие на издатини: первази, тръби и други;
  • Конфигурация на пространството.

Дизайнът на кухнята за вграждане е възможно да се направи с максимална точност, само след посещение на място. Инженер или друго техническо лице прави точни измервания, по които ще бъдат проектирани новите мебели. Набавя се и снимков материал, който се използва при създаването на 3D проект на мебелната композиция.

За да получите продукт, който е стилистично издържан и удобен за използване, е добре да се обмислят някои специфични детайли на поръчковата кухня. Броят на мебелите обикновено се съобразява с числеността на хората, които ще използват помещението. Стаята не бива да бъде претрупана с мебели, което ще я направи по-тясна.

Удачно е да се помисли също за зониране на пространството, ако площта го позволява. Цветът и размерът на мебелите е в пряка зависимост от наличното количество светлина – естествена и изкуствена. Размерите на битовите уреди трябва да бъдат известни с максимална точност, за да могат да се вградят правилно в готовата модулна система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>