Какво трябва да правите след регистриране на фирми ООД

sled-registracia-na-firma

Веднага след регистриране на фирми ООД, заедно с правото да извършва бизнес, получава определени задължения.

Не всички отговорности са очевидни и познати на начинаещите.

Сключваме трудов договор с управителя

Ръководителят на дружеството започва дейността си веднага след като вписването за на дружеството в регистъра се появи в регистъра на юридическите лица.

От името на компанията споразумение с управителя се подписва от един от учредителите, чиито данни сте посочили в протокола от събранието на учредителите.

Сключвате трудов договор за периода, посочен в хартата.

Можете да посочите този период само в трудовия договор, след това в хартата е необходимо да направите препратка към договора.

Важно е да се разбере, че веднага след сключването на договора компанията незабавно има задължението да изчислява и изплаща заплати на своя мениджър.

Счетоводството е свещено за всяка компания.

За повечето предприемачи неясните концепции за дебит и кредит често прерастват в протест и опит да напуснат този бизнес за по -късно, обаче ще трябва да получите счетоводител.

в рамките на десет дни след създаването на дружеството е необходимо да се придобие ЕЦП за подаване на декларацията по ДДС в електронен вид (за тези, които решат да останат в общата данъчна система),

Откриване на разплащателна сметка

Не можете да живеете без сметка за сетълмент. За разлика от самостоятелно заето лице или индивидуален предприемач, юридическо лице трябва да има текуща сметка. Поне една.

Извършване на печат. 

Зависи какво сте написали в хартата си. Ако в хартата пише, че компанията има печат, одобрете скицата, направете печат и я съхранявайте в сейф.

Компанията трябва да уведоми съответния надзорен орган, преди да предприеме определени дейности.

Това се прави, за да може потребителят да се оплаче от вас, а надзорният орган има къде да дойде с проверка.

Получаваме лиценз, разрешителни, допускане

Преди да започнете да извършвате някои видове дейности, трябва да получите лиценз.

Източник: Всичко за фирмата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>