Ипотека на крайградски недвижими имоти

ипотека-1

Модата за вили извън града или поне къща от бизнес класа в селски град близо до града, допринесе за появата на нов тип кредитиране – като заем за крайградски недвижими имоти, т.е. заем за жилище

В момента евтини оферти на пазара на селски къщи, вили и други недвижими имоти са много редки. Ето защо тези, които искат все по-често да имат собствена къща близо до града, трябва да кандидатстват за заем във финансови институции.

Днес инвестициите в крайградски недвижими имоти се считат за едни от най-печелившите. Апартаментите – както нови сгради, така и апартаменти на вторичния пазар – в повечето случаи се характеризират с ниско качество на строителните работи.

А индивидуалното строителство дава възможност да се построи къща, като се вземат предвид всички изисквания и желания на клиента. Какви са условията за получаване на жилищен кредит? Какво трябва да търсите, когато се опитвате да си купите къща на кредит? И какви пречки могат да възникнат при получаване на заем за жилище?

Само преди няколко години физическите лица започнаха да кандидатстват пред банки за жилищни заеми. Днес кредитирането за покупка на къща е до голяма степен епизодично и в общия портфейл от ипотечни заеми, според различни оценки, днес крайградските недвижими имоти представляват само 10-20% от общия обем на отпуснатите заеми. По този начин делът на жилищните заеми все още не е много голям в ипотечния портфейл на банките. Но потребителското търсене постепенно се измества от сегмента на апартаментите към сегмента на отделните жилищни сгради.

Много украински банки обявиха издаването на жилищен заем. Всъщност само малцина предоставят тази услуга. По принцип самата процедура за кредитиране на физически лица за закупуване на частна къща или апартамент не е особено различна. В този случай основните разлики се отнасят до финансовото състояние на физическите лица и местоположението на частни къщи.

Обикновено банките за закупуване на къща извън града предлагат три стандартни вида заеми:

за изграждане или закупуване на завършена къща

за закупуване на недвижим имот във вилно градче.

за закупуване на земя с последващо изграждане на къща;

Източник: http://invest-news.eu/

Posted in seo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>