За спешната смяна на щрангове

В кооперацията ми имаме голям проблем с водата. От известно време й се променил видимо цветът и вкусът, поради което всички обитатели започнаха да си купуват минерална или изворна вода. Така поне решават въпроса с пиенето и готвенето, но и при къпане и миене водата не е хубава и не е приятна за допир. Освен това и цветът е един по-тъмен, което на практика е доста неприятно.

Спешно свикахме събрание на входа и се стигна до заключението, че е наложително да се извърши цялостна смяна на щрангове. Спряхме се на три оферти на ВиК фирми за смяна на щрангове, от които избрахме накрая най-изгодната. Майсторите дойдоха на оглед и казаха, че само в рамките на един работен ден биха могли да извършат тази смяна на щрангове за цялата кооперация.

Също така казаха, че процедурата по смяна на щрангове е изключително належаща, тъй като старите метални тръби са се запушили, те са корозирали и в тях се е натрупало голямо количество котлен камък, в следствие на което диаметърът им се е смалил и така водата започва да тече значително по-бавно към горните етажи, което естествено причинява неудобство на живущите там.

Освен това, тези стари и износени тръби носят голям риск от напукване и спукване, което би могло да доведе до голяма сериозна авария и редица наводнения. И така, майсторите смениха всички тези стари метални и корозирали тръби с нови полипропиленови чешко производство, като също така поставиха и нови сферични спирателни кранове. Тази процедура по смяна на щрангове се извърши за хоризонталните щрангове в мазето, които са три на брой, за студена и за топла вода, както и за циркулация, но също и за вертикалните щрангове по етажите, които са същите три.

Накрая от фирмата извозиха всички отпадъчни материали и ние останахме изключително доволни от тези майстори, които работят с качествени материали, работят съвестно и добрият резултат веднага е налице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>