Защо нараства популярността на заемите, обезпечени с апартамент?

ипотека

Напоследък броят на заявленията за обезпечени заеми се увеличиха в България. В сравнение с 2017 г., 40% повече заеми са отпуснати през 2019,20г. През 2021 г. се очаква още повече кредитополучатели да искат да получат заем, обезпечен от апартамента им. Защо популярността на този вид кредитиране нараства толкова много?

Заем, обезпечен с апартамент.

Защо кредитополучателите предпочитат да залагат апартамент?

Всеки заемодател иска да получи надеждна гаранция за заема и няма по-добра гаранция за връщане на парите от недвижимите имоти. Залагането на апартамент не означава, че кредитополучателят губи правата си върху него. Имотът остава в негова собственост и той продължава да го използва по свое усмотрение.

Какво се случва в случай на неплащане на заемния дълг? Ако кредитополучателят вече не е в състояние да плати дълга, той трябва да се свърже с кредитора. Преди да наложи санкции на кредитополучателя, кредиторът ще предложи начини за разрешаване на конфликта, докато финансовото състояние на кредитополучателя се стабилизира. Например ще предлага „кредитни празници“. Само в краен случай кредиторът може да се обърне към съда, за да си възстанови средствата.

Оставяйки апартамент като залог, хората продължават да живеят в него. Нищо не се променя в начина на живот на кредитополучателя. Но лихвеният процент по заложения заем намалява. Днес това е най-изгодният заем.

Заем, обезпечен с апартамент

Какви условия предлагат заемодателите?

Всеки заемодател индивидуално определя условия за своите заеми. Ще разгледаме как да получим заем, обезпечен с апартамент , като използваме примера на дадена компания:

Лихвен процент от 1,5% на месец (от 18% на година).

Кредитополучателят получава до 80% от цената на имота.

Срок на кредита до 10 години.

Парите се издават за обезпечение на апартамент

Заемът се издава за 2 дни.

Без препратка към валута.

В разгледаната примерна компания дори пенсионер и студент могат да получат пари без удостоверение за доход. Единствената възрастова граница е, че клиентът трябва да е на възраст над 18 години. Не е нужно да имате добра кредитна история.

Източник: https://zaemko.com/

 

Posted in seo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>