Етапи при получаване на кредит за жилище

kredit-za-jilishte

Етап I: запознаване с ипотечните програми

Ипотечната програма е обобщение на условията и условията на ипотечно кредитиране. В банковите клонове и на техните уебсайтове можете да се запознаете с условията за предоставяне, използване и изплащане на заеми, както и да разберете какви документи са необходими за разглеждане на заявление за заем.

Етап II: Получаване на одобрение за ипотечен кредит

На този етап гражданинът ще трябва да подаде в кредитния отдел на банката заявление (заявление) за ипотечен кредит, паспорт, както и документи, потвърждаващи финансовото му състояние (например отчет за доходите) и заетостта (например копие от работна книга).

След това банкерите трябва да вземат решение. Ако заемът бъде одобрен, ще бъде посочен периодът, през който той може да бъде издаден.

Банката ще обърне внимание на заетостта на потенциален кредитополучател, официалните приходи и стабилността на получаването му. Външният вид на човек, неговият говорим език и адекватност в процеса на общуване също могат да бъдат оценени.

Друг важен фактор е кредитната му история. Отрицателната кредитна история, като например валиден просрочен дълг, ще доведе до отказ. Затова се препоръчва да не се крият дългове. Може би банката ще може да се споразумее за индивидуални условия на кредитиране.

Наличието на множество заеми също ще породи съмнения, тъй като всяка промяна в икономическата или житейската ситуация може да доведе до появата на дълг.

Банката няма да предостави заем на някой, който е безотговорен към задълженията си. Затова те ще проверяват не само кредитната история, но и наличието на неплатени глоби за трафик, просрочени задължения за издръжка, сметки за комунални услуги, данъци и т.н. Дългове към службата на съдебните изпълнители, довеждащи до административна или наказателна отговорност – всичко това ще се отрази негативно на разглеждането на заявлението за заем.

Предоставянето на фалшиви документи и невярна информация определено ще доведе до отказ за издаване на заем. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>