SEO: Изграждане на връзки

SEO Изграждане на връзки

SEO: Изграждане на връзки и какво не можете да правите

Повечето методи за изграждане на SEO връзки могат да направят точно обратното: да нанесат вреда, вместо полза. Ако искате да подобрите позицията си в търсенето и това да стане за дълъг период, използвайте холистична SEO-промоция.

В тази статия ще говорим за това, което абсолютно не си струва да правите, когато търсите оптимизация на търсачките за вашия сайт.

Техники за изграждане на рискови връзки

В стари времена трябваше да публикувате, колкото се може повече връзки на външни страници, често да ги купувате и продавате. Откакто Google пусна алгоритъма Penguin, подобни тактики станаха опасни. Ако стратегията ви включва спам, скоро страниците ви с класиране ще бъдат забранени. Поставянето на огромен брой връзки ще ви даде впечатляващ, но краткотраен резултат.

Какво да НЕ правите:

  • Купуване на огромно количество линкове;
  • Безразборно споделяне на връзки;
  • Използване на автоматизирани системи за изграждане на връзки;
  • Теми извън тематичен блог за гости;
  • Коментари по блогове и форуми, ако просто искате да оставите линк към вашия сайт;
  • Над оптимизиране на ключов текст;
  • Ключова връзки, които не са свързани с темата на сайта;
  • Връзки към спам сайтове.

SEO: изграждане на връзки – не свързвайте само началната страница

Връзките трябва да водят до различни страници от вашия сайт, а не само към началната страница. Ако всички връзки водят към началната страница, тогава те ще се считат за спам. Разбира се, ако някой говори за вашата марка, е необходима връзка към началната страница. Но ако сайтът пише за вашите продукти или фирмени новини, тогава съответно връзките трябва да са на страниците с продукти и новини. Пример за това, може да видите тук. Това е страницата на нашия блог, където може да намерите още много полезни съвети и статии относно работата ни.

Друго предимство са връзките към конкретни страници. Те ще подобрят вашите проценти на реализация! Изградете връзки към страници с важни продукти и основно съдържание, както и връзки към страници с приключени транзакции. По този начин ще увеличите достоверността на вашия сайт.

Да плащате за конкретни връзки – не си заслужава

Не купувайте връзки. Вероятно си мислите: Възможно ли е да купувате връзки за малка фирма? Сайт с най-висока оценка? Как Google разбира за това?

Google няма да знае за една-единствена връзка, закупена от една компания. Но не ви препоръчваме да правите това. Ако дадената фирма, продаде връзката към вас, тя може да продаде хиляди линкове към други подобни с вашия бизнес. И въпреки, че една връзка не алармира на Google, много неясни връзки от един и същ сайт могат да провокират забрана.

Не превъртайте едно и също съдържание в различни сайтове

Друг начин да получите връзки е да напишете статия за вашата фирма и продукти и да се опитате да я публикувате в различни сайтове. Няма нужда да се опитвате да публикувате една и съща статия в различни сайтове! Дори, ако пренаредите няколко изречения и замените няколко думи, статиите ще се считат за дублирани. Особено, ако правите този трик няколко пъти.

Циркулиращото съдържание не създава ново съдържание. Това е само един трик, който може да играе, срещу вас. Напишете статии за аудиторията на сайта, където искате да изпратите материала си. Да, отнема много усилия. Никой не каза, че изграждането на връзки е лесно. Тук на помощ идват услугите на Virtualassistans.com. Те ще създадат за вас десетки текстове, сео оптимизирано съдържание за вашия сайт, което е бъде добре прието от Google и останалите търсачки.

Не забравяйте за социалните мрежи

Ако искате повече линкове, не забравяйте за социалното си присъствие! Не разбирате как връзките към вашия уебсайт от социалните мрежи ще повлияят на класирането? Нека ви обясним:

Ако получавате връзки от други сайтове, но нямате връзки в социалната мрежа, това изглежда поне странно и Google може да го счита за спам. Ето защо, ако има връзки към вашия сайт на различни сайтове, направете си труда да вземете ретуити и харесвания от тях.

Не изневерявайте

Вашата SEO стратегия трябва да бъде естествена! Уверете се, че връзките ви не са „манекени“. Връзките трябва да са полезни за потребителите на сайта. СЕО връзките трябва да съответстват на съдържанието. Вашата стратегия за изграждане на линкове трябва да има, за цел да разкаже на хората за вашата фирма, вашия бизнес, уебсайт и продукти.

Заключение: Линковете трябва да са полезни

Според цялостен подход, самото изграждане на връзки, трябва да е от полза за потребителите на сайта. И ако има линк, текстът е полезен. Но ако връзката е само заради Google и никой не я следва, тогава тя е безсмислена.

Връзките трябва да следват. Следователно, изграждане на seo връзки, трябва да е съпроводено от нуждата за създаването на изходящи линкове, на които хората ще кликнат.

Posted in seo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>