5 полезни съвети за домашна икономика

домашна икономика

Справянето с домашните задължения е много по-лесно чрез практикуване на прост, но ефективен живот. Именно тези трикове споделят екипите на сайта bulkom.com. Тези съвети бяха високо оценени от други потребители като най-полезни. Екологично чист варовик и почистващ препарат за миене на съдове се оказаха в топ листата с продукти в помощ на домашната икономика.

Компоненти за приготвяне на детергент

Средства, които подготвяме от импровизирани средства: сода за хляб; сол; лимонена киселина. Какво да направите: Изсипете една чаена лъжичка от всяка съставка в сух съд. Преминете към миене на съдове. Лимон, реагиращ със сода, ще корозира не само мръсотията, но и цвят от кафе, чай, сокове, ще се справи с миризмата на риба. Така може да миете стъкло, кристални чинии, съдове от неръждаема стомана, емайлирани, консервни кутии. Бонусът ще бъде брилянтен водопровод и мивка – за почистване може да използвате остатъци.

Отстраняване на петна от тъкани.

Препарат за отстраняване на петна може да получите от малко количество аспирин. С помощта на обичайните фармацевтични аспирин, може да избелвате цветни и бели дрехи, да премахвате петна от пот, кръв, урина, плодове. Какво ви трябва: аспирин – 2 таблетки; прах за пране – 1 ч.л .; вода – 1 супена лъжица.

Разтрийте таблетките аспирин – Как да използвате: Разтрийте таблетките. Разбъркайте лекарството с прах и вода. Нанесете сместа върху петното. Изчакайте да изсъхне напълно и измийте. Може да увеличите концентрацията на аспирин и да повторите процедурата няколко пъти, тъй като лекарството не влияе на структурата на тъканта, не предизвиква разрушаване на влакната. С паста за зъби може да се борите, срещу плака и ръжда по чешмата.

Как да премахнете плака от водопроводна тръба

За да премахнете плаката от водопроводната тръба ви е нужна обикновената паста за зъби. Нанесете малко паста върху мръсния кран. Разстелете продукта на повърхността с груба гъба или четка за зъби. След половин час измийте пастата, заедно с патина и ръжда, като обърнете внимание на най-замърсените места. Избършете кранчето с чиста, влажна кърпа.

Домашно почистване на килим

Методът е подходящ както за редовна грижа, така и за общо почистване. Екологичен инструмент, приготвен от: Сода за хляб – 1 супена лъжица. л. оцетна киселина – 2 супени лъжици. л. детергент за ястия – 1 супена лъжица. л. гореща вода – 0.5 л.

Всичко това може да ви е от полза, за да дадете втори шанс за живот на много неща в дома. И все, пак има неща като стари мебели, изхвърляне. Тогава е време да се обадите във фирма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>