5 малки нередности, които водят до големи ремонти по колите

67554

Статистиката показва, че при ремонтите на колите 66 % отиват за авточасти

67554Всеки, който притежава кола, знае,че ремонтът е скъп, авточастите скъпи или в зависимост от модела – трудно се намират. Отделно от това производителите на автомобили създават превозни средства, които създават странен парадокс – колкото колата е направена да издържи по-дълго, по-трудно тя се ремонтира, или по-трудно се намират за нея специфичните авточасти.

Ето 5 много често срещани ремонта по-колите, които са породени от малки по-размер авточасти в автомобилите.

Премахване на заводски системи от автомобилите. Много хора не харесват заводската система за сигурност, стерео-системата, различни хендсфрий приложения. Затова те ги сменят с нови, такива, които им прилягат и сякаш им дават повече комфорт в колите им. Това крие опасност, че така могат да нарушат работата на други системи.

Подмяна на запалителната бобина. Ако не се обърне внимание на малки проблеми със запалителната бобина, това скоро може да доведе до сериожни поражения в цялата запалителна система на колата.Проблемите се решават с диагностичен тест. Онлайн-магазините отчитат голям процент продажби на запалителни бобини.
Подмяна на свещите. Друга малка част, която може да доведе до големи проблеми е запалителната свещ; тя е отговорна за запалване на горивото в цилиндрите. Затова когато започне да ‘намирисва’ с проблем от тях заменете ги, за да не се породят по-големите проблеми, които могат да ударят директно катализатора. И тогава – ето го големия ремонт.

Подмяна Ламбда сонда (кислород сензор). Причините да се повреди една от най-чувствителните авточасти са няколко. От използването на оловен или лош бензин, неуспешни опити за запалване, нехерметичност в изпускателната с-ма. Тя е неразглобяаема и няма нужда от профилактика, обаче при повреда, може да струва скъпо.
• Хлабави капачки на резервоара. Много често сензора за проверка на двигателя светка, заради разхлабена или паднала капачка на резервоара. Ако проблемът не бъде открит на време, собственикът на колата може да изгуби литри с пари , тъй като това може да коства намаление на бензин до 0.5% при пробег.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>