3 любопитни факта около секса и любовта

Знаеш или не, реших да ти издам няколко малки тайни, които почерпих от някои станали събития през изминалата седмица. Все си мисля, че може и на теб да са ти от полза, та реших да те запозная с част от тях:

Чули, че…. Бракът е като ваксина за всяка болест –  след направени най-нови проучвания става ясно, че брачните двойки и тези, които живеят на семейни начала са много по-здрави от самците. Тези изследвания са правени в резултат на дълги години изследвания от сексолози и медици, които установили, че тези, които живеят без партньори страдат по-често от артрит, високо кръвно налагане, захарна болест, белодробни възпаления, разширени вени и язви. През изминалите години разведените и необвързаните започнали да страдат все повече и от депресивни състояния, неврози и други заболявания. Наред с тези доказателства учените стигат и до още една теза, а тя показва, че самотата се приема по различен начин от различните хора. Оказва се, че силния пол приема самотата по-остро. Това, според специалистите се дължало на факта, че мъжете залагат много на подкрепа и любов от страна на жената. За разлика от жените, които дори да останат сами залагат на по-широкия кръг от познати. Това е и поредното доказателство защо жените на преклонна възраст са много повече от мъжете.

Разберете още много полезни факти от това място: Интерполезно.com.

Знаела ли си, че се влюбваме – според направени проучвания, мъжете и жените се влюбват почти по равен брой пъти в живота си. Така например между 2 и 5 пъти 68% от жените и мъжете се влюбват, 20% пъти са те от 6 до 15 случая и само 1% повече от 15 пъти. За 2% от анкетираните остава признанието, че никога не са се влюбвали. Изследванията сочат и, че хората, които са се свързали с партньор, който са смятали за „любовта на живота“ се е оказало, че са на вярно предположение.

Ако се питаш, защо мъжът ти вече не иска да спи с теб – то замисли се дали няма външна причина за това. Много пъти, според психолозите се оказва, че проблеми в работата, конфликти с шефа или колегите и други влияния могат да се отразят на вашите отношения. Специалистите съветват в подобни ситуации да се проявява разбиране и да се избягват различни предразсъдъци и догми. Не мислете, че нещата са конкретно и само към вас насочени. Всеки има нужда от разбиране и ако вие проявите такова много по-вероятно е и от другата страна да срещнете разбиране. Също като създаващият се огледален образ. Ако се озъбите на огледалото няма начин да не ви се озъби и то. Ако действително съществуват чувства между вас, има я тръпката и разбирателството, няма начин да не се оправят нещата, когато поговорите. Уверете се, че всичко, което тревожи партньора ви е плод на външен фактор, а ако това събуди и най-малка причина да смятате, че вие сте виновни, то намерете друга врата и верния път да стигнете до него.

Търсите интересни, различни и полезни неща, заповядайте на този адрес: http://www.interpolezno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>