101 практични съвети за домакинството

Може и вие да сте примерна домакиня, но със сигурност има неща, за които все още не знаете.

Има милион бабини рецепти за почистване и справяне с мръсотия, боклук и задръствания, които са открити много преди прахосмукачката, мопа и препаратите.

Разни съвети за почистване и ред в къщата:

Кожени мебели – необходимо е на половин година да се намазват с рициново масло. Когато са светли се препоръчва натриване с вазелин или безцветна боя за обувки.

Миризма в кухнята – за да намалее се поставя във вряща вода половин стръкче розмарин.

Чаша с вода – не бива да се изхвърля, ако ръбът й е повреден. С шкурка се натрива мястото на счупване и се ползва за ваза.

Етикети – за да се отстрани лесно от буркана и пластмасови съдове, трябва да се натрие с бебешко олио.

Буркан с винт – когато капачката заяжда поради образувалият се вакуум, достатъчно е да се използва внимателно с отварачка и по малко да се изпусне въздуха. След това отварянето на винта с ръка и кърпа е лесно.

Дъвка – често петната от дъвка остават загрозяващи за тъканта. Когато поставите студено на мястото, дъвката се втвърдява и ще падне сама.

Когато тези методи не помогнат и се налага почистване с опразване на къщи може да си наемете фирма за организирано опразване на жилища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>