Как да изберем маратонки онлайн

maratonki online ot sportfaster

Не забравяйте, че след 500-700 километра бягане или 300 часа аеробна активност, амортизиращият материал в обувките ви обикновено се износва и е време да си купите нови маратонки онлайн.

Фитнес бумът през последните 5 години доведе до експлозия в спортните обувки.

Потребителят на спортни обувки от 60-те е могъл да избере една единствена, универсална обувка. Днешният потребител трябва да избира измежду стотици марки и стилове оригинални маратонки, предназначени за всеки спорт поотделно. Ето защо не е изненадващо, че мнозина просто се губят при избора на нов модел маратонки.

Производителите на спортни обувки пускат все повече и повече нови модели, правят масова реклама на своите продукти. Но, за съжаление, те дават малко съвети как да изберете правилния модел за вас.

Бихме искали да предложим на вашето внимание няколко полезни съвета, за да можете лесно да разберете кои маратонки да изберете за определен спорт, както и в кои онлайн магазини можете да си купите качествени маратонки.

Маратонки за бягане

Добрата обувка за бягане трябва да има достатъчно амортизация, за да поеме контакта на крака със земята. Но има и поддръжници на минималистични маратонки, които практически нямат амортизация.

Разбира се, няма конкретни критерии, по които да се определи коя маратонка е най-добрата. Основното е, че се чувствате комфортно.

И все пак повечето спортисти и лекари са склонни да вярват, че маратонките трябва да имат добро поглъщане на удари, защото това ще помогне да се избегнат болки в коленете, пищялите, петите. Също така, уверете се, че петата е добре фиксирана и не се вози. Това е много важен момент.

Ако правите състезателно ходене

Ако се занимавате с този спорт или Вашият лекар Ви препоръчва да правите състезателно ходене, тогава е много важно да изберете и да носите леки маратонки.

Обувка с леко заоблена подметка помага за лесно и гладко прехвърляне на тежестта от петата до пръстите.

Ако се занимавате с аеробика

Аеробните обувки за упражнения трябва да бъдат леки и добре омекотени, за да се предотврати умората на краката.

Ако играете тенис

Тенисистите се нуждаят от маратонки, които да поддържат ходилото по време на бързи движения встрани. Подметката на такива обувки трябва да е гъвкава.

Не се нуждаете от омекотяване, което правите, когато бягате, така че можете да изберете по-тънка подметка.

Ако играете баскетбол

Ако баскетболът е вашият спорт, изберете обувки с дебели, твърди подметки. Това ви дава допълнителна стабилност, когато бягате на корта.

Но това не означава, че обувките с дебела подметка ще ви предпазят от навяхвания. Високите обувки са най-важният момент, който трябва да се търси при избора на баскетболни обувки.

Тънкости при избор на онлайн маратонки

Не е необходимо да имате отделен чифт обувки за всеки спорт. Можете просто да потърсите нещо многофункционално, но винаги търсете предната част на краката да е гъвкава.

Ако имате проблеми с крака, тогава определено трябва първо да се консултирате с ортопед, за да намерите подходящите обувки за вас. В крайна сметка това, което може да е идеално за спортист със здрав крак, може просто да е табу за човек с проблеми.

Когато купувате маратонки онлайн, по-добре е да избирате не по размер, а да измервате дължината и ширината на крака си в сантиметри или инчове.

  • Правете измервания, когато краката ви са леко подути и изморени. Можете да направите това в края на вашата тренировка или в края на деня.
  • Носете чорапи и измервайте краката си заедно с чорапите, в които обикновено тренирате.
  • Уверете се, че сте оставили достатъчно място за палеца си.

Жените, които имат голям размер на крака или широк крак, могат да обърнат внимание на същия размер, но мъжки модел, тъй като понякога те са направени малко по-широки от жените със същия размер. По същия начин, ако мъжът има тесен крак, той може да насочи вниманието си към дамските маратонки. Много често маратонките изглеждат унисекс, така че никой дори няма да предположи, че носите спортни обувки, изработени за другия пол.

И помнете, кожените обувки за бягане не винаги са най-добрият избор, особено за бягане. Те не са толкова дишащи, колкото висококачествените синтетични материали. Ако се колебаете при избора, винаги може да се свържете с консултантите на SportFaster.com,  за да Ви помогнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>