Фотографията като хоби

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%85%d0%be%d0%b1%d0%b8

В днешно време все повече ентусиазирани хора имат желание да практикуват своето хоби- фотографията. Първият въпрос, който си задават е каква камера да си купят. На пазара се предлагат най- различни модели и всеки трябва да прецени в зависимост от бюджета си. Най- добре е обаче да започнете с базова или среден клас камера, а не да се изхвърляте за най- скъпото. Така ще разберете какво обичате да снимате и в последствие ще решите каква камера или обектив да си вземете. Но ако имате желание да се занимавате сериозно с това, насочете се към определена марка, научете какъв набор от обективи и аксесоари предлага и т. н.

За оборудването ще ви трябва и подходяща чанта. Това е много важно, за да пазите техниката. Чантата не трябва да е много тясна, нито много широка. На пазара се предлага също голям избор от чанти и раници.

Трябва да полагате грижи за вашата техника. Не носете камерата свободно в ръката, а винаги на врата. Почиствайте я със специални кърпи и препарати. Съвременните камери имат системи за прочистване, но въпреки това матрицата на камерата трябва да се чисти, тъй като по нея най- много се лепи прах. Почистването по нея е сложен процес, затова е добре да се доверите на професионалист.

Всеки фотограф трябва да има статив. Тойе незаменим помощник. Не пестете за статив. Изберете висококачествен. Ако вземете евтин, той може да падне и да повреди вашата камера. Ако обичате да ходите пеша, изберете по- компактен и лек, но да бъде здрав и стабилен.

Където и да отидете носете камерата винаги със себе си. Не се знае какво ще видите и ще ви е яд, че не сте го заснели. Наблюдавайте светлината, сенките, детайлите. Вземете си допълнително осветление. Фотографията се прави преди всичко със светлина. Снимайте постоянно, експериментирайте и най- вече се забавлявйте!

 

Източник: Фотограф София – ivagrozeva.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>