Трудна ли е професията адвокат?

Адвокатска кантора Варна

Адвокатската професия е една от най – престижните и уважавани професии от край време и поради това интересът на младите към нея е изключително голям. Но колкото и престижно е да си адвокат, толкова и да станеш наистина такъв е трудно. Не казваме това, за да обезсърчим кандидат студентите по право, а просто искаме да са наясно, че за да станат добри адвокати ще трябва да положат доста усилия, постоянство и упорита работа.

Адвокат има право да стане всеки гражданин на страната, който е завършил юридически факултет, положил е всички задължителни изпити и е вписан в регистъра на Адвокатурата.

Изглежда лесно, но всъщност не е така. Току – що завършилите адвокати могат да започнат собствена адвокатска практика, да се съберат с няколко колеги и да открият адвокатска кантора Варна или да започнат в някоя кантора като помощник – адвокати.

Всеки адвокат може да упражнява професията си на територията на страната и да представлява своите клиенти във всеки съд.

За да си добър адвокат обаче не стига само това. Добрият адвокат е този, който специализира в определен дял от правото и е готов на помогне на своите клиенти с всички позволени от закони средства. Той трябва да спазва моралните и етичните закони и да запазва казаното от клиентите му в тайна. Истински загрижения и добър адвокат няма да каже, че ще спечели делото на 100%, а ще прегледа и събере всички доказателства и свидетелски показания, ще подготви всички документи, ще изгради защитната си теза без да дава напразни обещания за 100% успех. Ако адвокатът усети, че не може да се справи или не е специалист точно в този дял на правото, той ще  насочи клиентите си  към колега, който е по – вещ от него.

Това е само една съвсем малка част от всички изисквания, ако решите да станете адвокат, но ако сте готови да положите всички тези усилия и да защитавате правата на клиентите си, то тогава вие можете да стане добър адвокат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>