Трикове от полза за всяко домакинство

Ако ви е омръзнало да се борите с упорити петна и замърсявания ежедневно, а времето сякаш все не е достатъчно, то приложете някои трикове. С тях ще спестите ценно време и ще съхраните местата в дома за по-дълго чисти и подредени.

Ако кофата с отпадъци постоянно мирише – колкото и често да изхвърляте боклука, то може да се справите с неприятните аромати, като изцедите малко лимони и портокали в купа с вода. Изплакнете със студена вода и ще може отново да работите без да се налага да изхвърляте цялата кофа. Вижте в Чистачи.com. за екипи по извозване на отпадъци с изнасяне на стара мебел.

Измийте мръсните прозорци с вода и бял оцет – вместо да се отправите към магазина следващия път, когато се изчерпи почистващият препарат за стъкла, погледнете в килера. Тук може да намерите и поръчате услугите на фирма Чистачи.com по извозване на всякакви боклуци от дома.

Смесете две супени лъжици  бял оцет с галон вода, поставени в бутилка със спрей – след това избършете прозорците с чисти кърпа от микрофибър.

Замърсени съдове от месинг почистете с готварска сол – когато се комбинира с бял оцет или лимонов сок, се получава отличен чистач на съдове, сувенири и всичко в дома или кабинета. Просто навлажнете гъба с оцет, поръсете със сол, леко разтрийте и изплакнете с вода.

Почистете старите бижута със сода за хляб – всичко, което трябва да направите е да се комбинира една чаша топла вода с една до две чаени лъжички сода за хляб. След това в продължение на няколко минути изплакнете.

Отстранете петна от мед или кетчуп с щипка готварска сол. Това помага и при захабени

медни тенджери и тигани. За да направите това, масажирайте във вашия съдове за готвене, изплакнете с вода и подсушете.

Дървени мебели с драскотини може да заздравите с маска от ядката на орех – следващият път, когато забележите драскотина върху парчета дървени мебели, всичко, което трябва да направите е да изтриете с орех повърхността, за да покриете изцяло щетите. Не, това не е магия: натуралните масла помагат на дървото, за да се скрият несъвършенствата на потъмняване. Ето и контакт с фирма за извозване на старите мебели до депо: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4.

Обезмирисяване на дрехи с водка – дори и да не ви харесва вкуса на този алкохол, острият му аромат ще помогне  да убиете бактериите причиняващи миризма по дрехите. Накиснете дрехата в разтвор от този спирт и вода, а след това окачете на окачите в добре проветриво място, докато изсъхне.

Неръждаемата стомана може да стане отново чиста със зехтин – ако вашата мивка изглежда захабена, за да върнете отново блясъка й използвате зехтин. Натрийте петната от водни капки и оставете така за няколко минути. След това само минете в вълнена кърпа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>