Столове – видове и функция

Незаменима вещ във всяко жилище са столовете. Съвременният пазар предлага огромно разнообразие от модели на тези изделия. Столовете се различават според предназначение, вида на конструкцията, по начина на направа, степента на твърдост (наличие на тапицерия или не) и особености на дизайна. От дългите години на съществуване тези изделия бележат голям ръст, голямо разнообразие, което дава възможност на всеки да открие своя вариант.

В зависимост от своето предназначение се различават мебели за дома, за офиса, улицата. Наистина, с появата на новите материали тези граници все повече се заличават. Например, много пластмасови столове, които в миналото са изключително улични варианти, днес могат да се впишат в много стилове интериор, защото се изработват такива с красив дизайн. Изделията от дърво могат да се ползват навън в сухо време, а през студените сезони да са в жилището.

Универсално комбинираните изделия от метал и пластмаса в съвременен стил са подходящи както за офиса, така и за дома. Мебелите с ярки седалки много добре се вписват в детска стая, а така също са ярък акцент в кухнята или столовата.

В зависимост от конструкцията съществуват цели и сгъваеми изделия. Ако се знае, че често тези конструкции са подложени на повреди, то е добре да са сгъваеми, което позволява лесно да се разглобят и ремонтират. Тези конструкции са за предпочитане и за случаите, когато често се налага да се сменя жилището. Целите столове няма да издържат преместванията. Сгъваемите конструкции са особено подходящи за малки кухни. В ежедневието има около масата за хранене един, два, а останалите се съхраняват така, че да има повече свободно място и при нужда се поставят около масата.

За малки помещения сгъваемите конструкции са наистина добър вариант и се предлагат в две модификации – сгъваеми на ножица и по аналогия на театралните кресла. Освен това сгъваемата мебел е много подходяща за градината – тя е лека, компактна и това я прави лесно преносима.

В зависимост от изработката се различават следните столове: дървени, ракита, изрязани, леяни, комбинирани. Много красиви са изделията, изплетени от ракита. Ако изделията от естествен материал не са по джоба на масовия потребител, то сега на пазара се предлагат такива, които са качествена алтернатива от изкуствени влакна, характеризиращи се с привлекателен естетичен вид и добри експлоатационни данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>