Домашни средства за отпушване на каналите

Почистването на канализацията и отпушването на каналите винаги предизвиква много въпроси пред хората. Много често клатим глава и сами се питаме, а сега как и на къде?

Рекламираните средства са скъпи и не винаги достатъчно ефективни, както ни се иска. А понякога се случва, че тези средства са необходими в момент, в който не можем да си ги позволим. Тогава на помощ идват домашните средства.

Сода за хляб и оцет – това са универсални средства, които често се ползват в домакинството. Дори не се сещаме, че освен за почистване на тенджерата, може да ползваме и за отпушване на каналите. Почистването на тръбата с помощта на содата за хляб и оцета е обикновено действие, важно да не се бърза и резултата ще ви удиви. Комбинацията сода и оцет може да отстрани появилото се запушване.

В отвора на мивката насипвате 150 грама сода за хляб, а отгоре наливате 150 мл оцет. Отвора се затваря със запушалка, за да не излиза пяната навън. Пяната, която се получава в резултат на химичната реакция между компонентите, ефективно разрушава всевъзможните замърсявания и ги отстранява. След няколко минути се пуща гореща вода, за да се промие тръбопровода.

Ако прецените, че запушването е малко, може да се ползва гореща вода за отпушване на каналите. Обикновено горещата вода дава резултат когато замърсяването е от натрупани мазнини.

Ако се доверите на рекламата, може да ползвате голямо разнообразие от химически препарати за отпушване на каналите. Добрата страна в случая е, че за всеки препарат има инструкция за ползване. По този начин може да се закупи най-подходящия за съответния вид тръбопровод и за предполаганото запушване.

В интернет пространството ще откриете много фирми, чиято основна дейност е отпушване на канали и почистване на канализация. При ползване на тази услуга вие ще си осигурите домашен комфорт за дълъг период от време.

Специалистите с подходящо оборудване откриват точното място на проблема. С всички необходими инструменти почистват и промиват канализацията. Те ще ви посъветват как да ползвате най-практично канализацията, така че да не се стига до запушвания.

И така, има различни начини да се справите с почистването на тръбопровода. За да не възниква сериозен проблем е най-добре периодично да се прави профилактично почистване на канализацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>