Спалното бельо – идеалният сватбен подарък

подарък-спално-бельо

В началото на XIX век възниква традицията, която се спазва и до днес от много от хората, да се подарява шикозно спално бельо за сватбен подарък. Всяка една млада булка също изработва тази част от бъдещата спалня на двамата възлюбени. Колкото е по-богато украсено, толкова по-висок съответно е социалния и имуществен статут на булка. Новите подаръци на младоженците символизират чистотата и невинността на младата невеста. Това спално  бельо се изработва най-често от памук и лен, а най-скъпите – коприна. Тази прекрасна традиция се съхранява и до днес. В Европа даже се продават сватбени комплекти специално спално бельо, които са изгради от суперкачествени материи, с на ръка декорирани украси и с шикозен дизайн.

Също така японските дизайнери създават интересни модели за Армани и други световни и престижни марки спално бельо. Поради високата си цена тези шедьоври не се продават осовено много у нас. В изработката на моделите на спалното бельо японците ползват такива техники и материи, каквито на пръв поглед са неудачни – обемни апликации, минерални багри и др. Те също така ползват различни символи, които могат служат за интересна декорация.

Обаче при сватбените модели най-много се ползват ръчни техники, понеже те са повече ценени, а това все пак е подарък, който много време ще използват щастливите младоженци. Можете да забележите и тенденцията да се подарява спално бельо не единствено на самата сватба, а и на годишните на двамата възлюбени. Най-хубаво е този подарък да бъде поднесен от родителите на младите. Трябва да сте внимателни при избора му  и да бъдете съобразителни с размера на леглото.

Когато става дума за спално бельо, трябва да се водите винаги от неговото качество, дизайн, цена, материи и тъй нататък, за да изберете само най-доброто. И все пак единствено удобните модели могат да ви осигурят добър сън, от който се нуждаете вие. Разгледайте разлчините виртуални витрини по интернет и изберете подарък за близките ви още сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>