Солариум

solarium

Много дами обожават да посещават солариум. За съжаление, не всички са запознати с правилата за процедурите в солариума и това се отразява на здравето на тяхната кожа.

Солариумът се препоръчва за заздравяване на костната система. Той стимулира генерирането на витамин D, което е особено полезно през зимата. Факт е, че всички, които се оплакват от болки в мускулите и ревматизъм, след няколко процедури в солариума се чувстват много по-добре. Тези процедури оказват влияние на метаболизма, кръвното, холестерола и доброто настроение.

Според противниците на солариума, процедурите водят до увреждане на кожата. Всички, обаче, зависи от броя на процедурите и правилното използване на необходимата козметика за солариум. Преди да започнете с процедурите, направете консултация със специалист, който да ви изготви индивидуална програма. Така със сигурност няма да си навлечете неприятности с неконтролиран брой соларни процедури. Солариумът ще съдейства за бързото справяне със стреса и умората. Освен за всичко изброено по-горе, солариумът се използва и за придобиване на приятен бронзов загар.

Преди да започнете с процедурите, трябва да знаете какъв тип е вашата кожа. Тези с много светла и чувствителна кожа не трябва да се подлагат на соларни процедури. Точно в зависимост от типа на кожата ще бъде направена програмата ви.

Има два модела солариуми – хоризонтални и вертикални. Хоризонталният модел е значително по-слаб и процедурите в него трябва да бъдат по-дълги, за да се постигне желания загар. Вертикалните са по-мощни и процедурите не трябва да са по-продължителни от 10 минути. Той определено е много по-хигиеничен, тъй като няма пряк допир с тялото, както е при хоризонталния солариум.

Когато влизате в солариума, задължително сваляйте всички бижута, не използвайте парфюм и дезодорант. Не влизайте без ултравиолетови очила. Не пропускайте да използвате козметиката за солариум и не я заменяйте със слънцезащитна. Те са съвсем различни.

Не трябва да се съчетават баните в солариума със слънчевите бани в един ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>