Раници и тетрадки от книжарницата

deca

 

decaДнес в книжарниците съществува огромен асортимент от ученически раници и тетрадки. Моделите и видовете са толкова много, че родителите се затрудняват какво точно да изберат за бъдещите малки ученици. Когато се търси ученическа чанта, трябва да се вземат под внимание различни показатели, които са важни за здравето на децата. Тетрадките, от своя страна, трябва да създават приятни емоции в час, така че не подценявайте и техния избор.

Раници и тетрадки от книжарницата не се пазаруват в последния момент. Трябва достатъчно внимателно и отговорно да се обърне внимание на качеството на изделията и на преимуществата на един модел пред друг.

 

Много е важно ученическата раница да има ортопедичен гръб и да е изработена от екологично чисти материали. Това е от особено значение за първолаците, които сега тръгват на училище, но не трябва да се подценява и здравето на по-големите ученици.

 

Ученическите раници трябва да са снабдени задължително с регулиращи се презрамки. Обърнете внимание на този важен момент – презрамките на ученическата чанта трябва да са именно регулируеми, а не еластични. От това зависи правилната стойка на детето ви.

 

Задължителен елемент за ученическите чанти трябва да бъдат светлоотразителите. Те ще гарантират безопасността на детето ви в тъмните часове на денонощието – особено през зимните месеци, когато рано пада мрак.

Да обърнем внимание и на тетрадките. Към ученическите тетрадки за деца в първи клас съществуват специални изисквания. Преподавателите често съветват родителите да не избират ученически тетрадки с много ярки обложки, тъй като те непрекъснато ще отвличат първолака от учебните занимания. Цветът на самата хартия също има значение. Прекалената белота на листа може да доведе до раздразнение на очите. Хартията в никакъв случай не трябва да бъде гланцирана, тъй като слънчевата светлина се отразява от нея и ще увреди зрението на детето. Преди да закупите ученически тетрадки задължително се посъветвайте с преподавател или с консултанта в книжарницата – те ще ви подскажат най-правилния избор!

 

Материал на webselo.com

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>