Високи или равни обувки да носим през лятото

високи обувки
високи обувки
високи обувки

През този летен сезон абсолютен хит ще са гладиаторските сандали, но и платформите също остават в модните колекции. Всички знаем, че през горещите дни стъпалата ни са изложени на голям риск оттравми и затова е добре обувките с равни подметки да се редуват с обувки с по- високи. Причините за това са няколко.

Обувките с равни подметки са универсални модели и седят много добре на всякакви дрехи. Това лято са много модерни сандалите с много каишки около глезена, които придават невероятна грация на краката. Те са най- добрия заместител на обувките с високи токчета, които натоварват и изморяват краката ни. Единствения недостатък на равните подметки е, че те не седят идеално на всяка фигура. За по- нисичките и за тези, които имат големи прасци, тези обувки не са препоръчителни. Освен това, те са непретенциозни и са по- подходящи за ежедневието, отколкото за официални поводи. Ето затова за официални случай заложете на високи дамски обувки, за да бъдете по- елегантни.

Обувките с платформа са изключително приятни за носене. Те са едновременно високи и удобни, а най- хубавото е, че правят да изглеждате много по- високи, стройни и по- слаби. Но и те си имат недостатък. Платформите за съжаление колкото и да са удобни, лишават краката от нормалния им начин на ходене и могат да предизвикат изкълчване, както и да доведе до счупване на глезена. Ходенето с обувки на ниски подметки стимулира вътрешните органи, вследствие от допира на петата и пръстите със земята. Докато при ежедневните обувки с платформи това не се случва. При ходене с платформи се отпускат мускулите, които поддържат свода на стъпалото, а това води до дюстабан.

От казаното до тук изводът е само един: редувайте вискоите обувки с равни, което ще предотврати евентуални нежелани проблеми и най- вече ще запазите стъпалата си здрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>