Работа в Англия въпреки Брекзит

rabota-v-anglia

Прави впечатление, че много българи избират пазара на труда в Англия, за да намерят работа, въпреки Брекзит. Това е така, защото има традиция откакто България е част от ЕС, просто много българи намериха работа на Острова и вече са създали среда за пристигането на още хора от България.

 

Вярно е, че след Брекзит много неща ще се утежнят, дори има предположения, че намирането на работа ще стане по-трудно, макар все още да няма доказателства в тази посока. Офертите от работодатели и престижни агенции доказали се в България продължават да не спират, както и търсенето на сезонна работа в Англия.

 

Сред най-желаните градове конкретно в английската част на Великобритания са Лондон, Манчестър, Ливърпул, което е нормално, защото те са и най-известни за българите като цяло. Напоследък обаче се появяват още градове където явно българите проявяват интерес, такива са Бристол, Саутхемптън, Плимут, Стоук и други. Не е по-малък интереса и към работа в Кардиф, който се намира в Уелс, работа в Шотландия в градове като Глазгоу и Абърдийн, определено и Северна Ирландия с Белфаст предизвиква интерес.

 

Най-търсена е сезонната работа, защото повечето хора не искат да се установяват в Англия, макар след определен период на работа, ако те са доволни виждат, че е по-добре да останат. Това се случва особено в по-големите градове. Това, което ще промени Брекзит се очаква да предизвика неудобство от административен характер.

 

Може би заминаванията ще се забавят, документите ще изискват повече време за попълване, а може и самото отношение към българите да се промени. Преди обаче официално да влязат законодателните промени заради Брекзит, все още важат някои облекчаващи правила.

 

Многобройни са офертите за работа във фабрики, в сезонна работа на полето, в сферата на градските услуги. Хората просто трябва да се ориентират добре, да четат какво се предлага и да имат доверие на агенциите. Важно е да се отговори на изискванията към конкретната оферта, за да може по-бързо и лесно да оформят и самите документи.

Източник: https://nameri-rabota.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>