Почистване на дома с народни средства

Редът в къщата е много важен за създаването на атмосфера на уют и комфорт. Малко са онези, които харесват да живеят сред бъркотия и мръсотия. И основната задача на жената е да положи всички усилия, за да избегне подобна ситуация и да поддържа хармонията в семейството.

За почистването може да използвате различни инструменти. От всички процедури в почистването най-трудно е почистването на печката, то може да се сравни само с плочки в банята. Но дори и този неприятен процес може да не изглежда проблем, ако знаете няколко тайни.

Има няколко начина за бързо почистване на плочата

За разлика от домакините в миналото, съвременните жени могат да избират инструменти за почистване на печката или почистване на помещението сред голям брой опции. От такива находки, всяко момиче в крайна сметка определя любимите си. Но какво ще стане, ако любимият продукт свърши и почистването трябва да се довърши спешно. В този случай не е необходимо да бягате до магазина, достатъчно е да знаете поне един от начините за почистване на жилището с народни методи.

  1. Един от най-честите методи за почистване на готварска печка е използването на сол. Налейте я равномерно върху цялата повърхност и леко навлажнете с вода. Използвайте обикновен вестник, за да разтривате замръзналите мазнини.
  2. Друг ефективен метод е содата. Поръсете и леко навлажнете содата за хляб върху замърсени места. Изчакайте 40-60 минути. По това време можете да правите други процедури за почистване. Изплакнете с влажна кърпа.
  3. Лесно и бързо е да се отървете от мазнините с лимон. Стиснете сока в половин чаша вода и разбъркайте. С получения разтвор обработете стените на фурната и повърхността на печката.
  4. Друг метод с „лимон“ е специално за фурната. В топлоустойчива купа поставете няколко големи парчета лимон и налейте обичайния препарат. Загрейте го до 100 градуса. Изчакайте половин час, след което изключете фурната. Всички мазнини могат лесно да бъдат отстранени, чрез обикновена мокра кърпа.
  5. Обработете повърхността на печката с амоняк и я оставете за една нощ. Използвайте достатъчно средства, но не запълвайте плочата с тях до ръба. Няма смисъл, просто прекалявайте много. Сутринта избършете повърхността с кърпа.

Има много причини, в които тези методи могат да бъдат полезни. Достатъчно е да опитате, а дори ще спестите известна сума пари.

– сол;

– сода;

– оцет;

– амониев алкохол;

– лимон

– бакпулвер за тесто;

– сапун за пране.

Разбира се, най-добрият начин за почистване е да се запази печката в кухнята чиста. Ако измийте веднага след готвене и не оставяйте мазнините, така че да не се натрупват. Почистете фурната на момента и ще бъде много по-лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>