Покупката на велосипед е важна крачка към здравословния живот

kredit

В забързаното ежедневие, пълно със задачи, рядко се сещаме, че трябва да отделим време за движение. Времето също не достига и непрекъснато отлагаме включването на физическа активност в дневния график. Това никак не е правилно, тъй като стресът взима превес и ни води редица сериозни здравословни проблеми.

В последно време масово хората търсят алтернатива на придвижването до работното място и мнозина избират да използват велосипед, за да ходят на работа. Така си осигуряват необходимото движение за деня и не замърсяват околната среда.

Покупката на велосипед не е толкова скъпа и сложна като покупката на кола. Въпреки, че е има и много скъпи модели велосипеди, можете да си намерите и такъв на по-сносна цена, но с добри качества. Ако нямате  толкова пари, можете да вземете бърз кредит с месечни вноски.

Какво трябва да имате предвид при избора на велосипед?

Определете какъв тип колоездене ще извършвате

Независимо дали сте колоездач или любител на фитнеса, без съмнение има колело, което ви подхожда. Всеки велосипед е предназначен за определен тип каране, така че първото, което трябва да сторите при избора на подходящо колело е да решите какъв тип колоездене искате да правите.

Може би искате да карате по шосето в компанията на приятели? Или пък търсите велосипед, с който да ходите на работа? Искате ли да се справите с пътеките в местния парк за планински велосипеди? Може пък просто да ви се иска да стигнете до местното кафене със стил? Оценката на това, което искате да направите, бързо ще ви насочи в правилната посока.

От къде да купя го купите

Ако сте се насочили към традиционното колоездене, вероятно специализираният магазин за велосипеди е най-добрият вариант. Може да пазарувате и онлайн но е значително по-рисковано. Друго си е да пробвате как се чувствате като седнете на колелото.

Можете да потърсите добра оферта за колело втора употреба. Това е чудесен вариант. Много хора продават велосипедите си, защото са си взели нови. Добрият велосипедист, обаче, полага грижи за колелото си и дори и втора ръка, пак ще е добре поддържано колелото, към което сте се насочили.

Цена

Преценете с какъв бюджет разполагате. Специализираните планински и пътни велосипеди обикновено са доста скъпи. Повече бюджетни велосипеди могат да се намерят за около 400 лв, но е важно да знаете, че взимате това, за което плащате. Не забравяйте да отделите бюджет за допълнителни велоаксесоари и части, от които може да се нуждаете.

Размер

Намирането на правилния размер на велосипеда е от първостепенно значение за удобното и сигурно колоездене. С много видове велосипеди се предлагат в пет или повече размери. Велосипедът с неправилни размери може да създаде неудобство при каране и може да бъде опасен.

След като изберете точния размер колело, уверете се, че е правилно нагоден за вас. Най-честата настройка е височината на седалката, но височината на кормилото и достигането до него може да се наложи да настройва също. Това можете да направите и сами като пробвате различни положение на седалката и кормилото.

Части и аксесоари

След като сте си избрали велосипед, е време да помислите за части и аксесоари за него. Често колелото се продава само с основните части и нищо повече. От вас зависи да решите какво искате да добавите към него. Някои често използвани допълнения са от сорта на поставки за бутилки с вода, фар, помпа, катинар,  удобна седалка или педали.

Добре е да използвате каска за велосипед, а аксесоари, като ръкавици или подплатени велосипедни шорти, могат значително да подобрят вашето колоездене.

Каквото и да изберете, без съмнение, това ще е една крачка в правилната посока за вашето здраве. Плащането на велосипеда също не би бил проблем с удобните кредити на CITYCASH, тъй като сами ще изберете най-удобната за вас схема за плащане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>