Нуждата от трапезна вода е постоянна

Най-различни безалкохолни напитки, а така също чай, кафе и сок трайно навлязоха в живота и бита на съвременното общество като заместители на обикновената питейна вода. Те утоляват жаждата, доставят удоволствие и са произведени от вода – това са аргументите на техните поддръжници. Всички тези напитки обаче не са същите като чистата питейна вода. Злоупотребата с тях и пренебрегването на питейната вода може да предизвика сериозни проблеми със здравето.

Чистата трапезна вода не може да се замени с никакъв друг вид напитки. Според мнението на медиците, такива прояви на системни здравословни проблеми като астма и различни алергии, могат да се разглеждат като сигнал на организма, че нуждата му от питейна вода не е удовлетворена в продължение на много време. Други признаци за хроничен недостиг на вода са продължителните болки с неясен произход в стомаха и червата, развитие на ревматизъм с поражение на ставите, болки в гърба, главата и даже сърдечни. С обезводняване са свързани такива сериозни проблеми като развитие на хипертония, запушени кръвоносни съдове, диабет, даже и множествена склероза.

Водата е най-необходимия компонент на нашето хранене. Именно водата разтваря всички органични и неорганични елементи, постъпващи с храната. Всички химически реакции в организма протичат във воден разтвор, чрез водата хранителните вещества се разпространяват в организма като част от кръвната плазма и лимфата.

Всичко посочено до тук трябва да е сигнал за удовлетворяване на организма с вода. Трапезната вода е на разположение във всякакъв вид опаковки, което позволява да бъде винаги с нас. Употребата на тази пречистена по безвреден начин вода ще ни поддържа организма в добро състояние. Може да се употребява във всяка възраст. С употребата на минерална вода не трябва да се прекалява, защото тя е силно минерализирана и може да бъде противопоказна за някой организъм.Трапезната вода се предпочита и поради факта, че е пречистена, а някоя е и обогатена с озон, което осигурява нейното полезно действие върху човешкия организъм.

Като имаме предвид водата, която се предлага по нашите забравили годините си водопроводи, трапезната вода е за предпочитане, тя е изворна, но и качествено почистена. Разбира се, за да се насладим на качествена трапезна вода, трябва да открием добрия производител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>