Невероятен интерес към новия модел на американския гигант – iPhone X

iPhone X

Точно както се очакваше интересът към iPhone X е изключително голям. Поръчките валят от всяка част на света, макар че цената на новия модел на Apple е доста по-висока и не всеки може да си я позволи.

Големият брой поръчки забави доставката на мобилното устройство с над 6 седмици. Освен забавеното изпращане на пратката iPhone X повлия и на друго. Основните доставчици на Apple отбелязаха ръст на борсата. В много компании цените на книжата са се покачили драстично. В Hon Hai ръстът е най-висок от невероятните 3.6% на акция. А най-големият доставчик на чипове в Америка TSMC се радва на ръст от 2.5%, което бележи връхна точка в историята на компанията.

Лидерът в производството на мобилни телефони потвърди информацията, че доставките ще се забавят с най-малко 6 седмици. Минути след като беше пуснат официално на пазара, поръчките заваляха от целия свят.

Забавянето на доставката може да се окаже сериозен проблем за търговците на дребно. Тъй като наближава сезонът на подаръците, а именно Коледа и всички съпътстващи празници, тогава те бележат ръст в продажбите. Евентуално забавяне може да разтърси икономиката на доста фирми.

Поръчките на устройството са в неочаквано голям процент, поради неговата висока цена. Apple твърди, че не е успяла да занижи цената на устройство заради високата технология, която е съчетана и представена. За първи път срещаме опция разпознаване на лице или на английски Face ID.

Интересът към смартфона изненада и не оправда прогнозите на американската компания. След неуспеха на iPhone 8 очакванията бяха, че и този модел няма да предизвика вълнение в потребителите. Е, всички теории и предположения останаха напълно неоправдани.

Целият свят развълнувано публикувана в социалните мрежи своето нови бижу. Цената от 999 долара не притеснява американците, както и голяма част от останалите нации. В някои азиатски страни интересът беше толкова голям, че половин час след старта на поръчките всичко беше разпродадено.

Подобен сценарий наблюдаваме и във Великобритания. Предварителните поръчки бяха направени месец преди официалното пускане на пазара. Всеки, поръчал предварително своя смартфон получи известие за забавяне на доставката.

Случаят със забавеното изпращане на телефони е добре познат на Apple. Когато през 2014 година пазара излязоха iPhone 6 и iPhone 6 Plus поръчките бяха с невиждан досега размер и забавянето беше в периода от 4 седмици. Спокойно можем да твърдим, че в моменти като тези Apple затвърждава лидерското си място сред производителите на мобилни устройства.

Ако все още не сте се запознали с новия iPhone X, то определено трябва да го направите. Едва тогава ще разберете защо светът е „полудял“ по този смартфон.

Повярвайте ни, няма да се разочаровате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>