Мокасини за дълги разходки и еко туризъм

Мокасини за дълги разходки и еко туризъм

Мокасините са въплъщение на удобство, елегантност и гъвкавост, но каква е тяхната история нека научим в детайли:

Нашите предшественички от миналия век създадоха революция в роклята, когато започнаха да носят мъжки неща. Но дори и това не беше достатъчно за тях и решиха, че обувките на представителите от силния пол са много по-удобни от дамските. Това е така, защото първоначално само мъжките обувки се заселват бързо в женския гардероб. Такива модели обувки отдавна са модерни, но в съвременното общество са твърдо на върха на популярността.

Тук: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/обувките-които-трябва-да-имате-прз-лят, може да разгледате обувките за лятото.

Ето и как да изберем подходящ стил в магазина:

Ако вашият избор е паднал върху модел обувки тип мокасини ще е лесно да ги идентифицирате сред останалите. Момчетата, често избират модели обувки с класическа форма, които напомнят за мокасините под формата на чорап, но са по-здрави и достатъчно широки, масивни с пета. Те се открояват от останалите модели по ниската и равна подметка, понякога по-груба форма и дори платформа.

В някои случай имат специфични декорации, които са отличителна черта на тези модели: тениски бианка.

Всеки елемент от гардероба има собствена история, така и мокасините не са изключение. Трябва да се отбележи, че те се разпространяват само 30 години след появата на мъжкия модел. Фактът, че обувките привличат жените от времето на дизайна и изключителния комфорт и не могат да спрат вниманието върху им.

В самото начало обувките не изглеждаха привлекателни, защото са част от гардероба на моряци. От времето, когато се ражда и името, защото Лофер преведена на английски като „Slacker“. Смятало се е, че с такива обувки моряците се забавляват, след като слязат на сушата.

По-късно, в началото на 30-те години, обувките тип мокасини получиха „официален статут“, защото Сполдинг ги превръща в серийно производство. И през 1934 г. Джордж Хенри Бас решава да ги украси с джъмпърен слот. Обувките мокасини незабавно спечелили сърцата на учениците!

Най-популярният модел е открит през 1966 г., когато привлича погледа на италиански дизайнер Guccio Gucci. Той добави метална катарама и до ден-днешен остава „визитната картичка“ на модната му къща. Добре е също така да се отбележи, че тези обувки стават много носени от известни личности: Джон Кенеди, Майкъл Джексън, Франсис Копола, Бен Афлек.

Само през 1986 г. е създаден и първият модел за жени, популяризиран от Одри Хебъм с филма „Funny Face“.

Днес носенето на мокасини е мода, която не остарява, а само отъпква своя път.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>