Малко статистика много Онлайн-шопинг

onshop

onshop  За ползата от онлайн-шопинга

Онлайн-пазаруването и електронната търговия се развиват главоломно, а статистическите данни се променят постоянно. Промяната се дължи на развитието на новите технологии и промените в поведението на потребителите. Все повечето платформи за онлайн-търговия дават лесен достъп на предприемачи, творци и създатели, на малки и средни бизнеси да се възползват от експлозията в онлайн-продажбите чрез блог, уебсайт или онлайн-магазин.
  Статистически данни за удобствата на онлайн-шопинга

На вниманието ви, статистически данни, които ясно показват удобствата за потребителите от целия свят, които използват онлайн-пазаруването, както и размерите, които електронната търговия е придобила:

• 71% от Интернет потребители по света, смятат, че те получават по-добра сделка онлайн, отколкото в магазините
• 80% от онлайн потребителите са поръчали поне един път от Интернет, половината от тях се завръщат и поръчват втори път.
• Във Великобритания 27% от покупките онлайн през 2014 са направени от таблет, а 33% поръчки и покупки са направи след работно време.
• 51% от пазарувалите в САЩ, са направили онлайн-шопинг чрез мобилно приложение
• Броят на онлайн-пазаруващите в САЩ нараства от 2010 насам, с 4 до 6 милиона на година
• Забелязва се пропорционалност измежду онлайн-пазаруването и икономическото развитие на дадена страна. За последните три години в Европа, най-големи потребители на електронна търговия са, Великобритания, Германия и Франция. Приходите в Европа от онлайн-пазаруване, всяка година скачат с по 10-20%
• Когато Интернет-потребителите се сблъскат с по-бавен сайт, или имат затруднения с въвеждането на данните си се отказват от сделката, броят тези лица надвишава 40%. Като повечето от тях посещават конкурентен сайт, точно след като са имали проблем с поръчката си чрез мобилното си приложение
• 44% от онлайн-потребителите използват търсачки за достигане и намиране на продуктите
• 46% от потребителите четат статии и блогове преди да поръчат; Блоговете вдъхновяват потребителите, 13% казват, че са направили поръчка, след като са посетили блог на даден онлайн-магазин; 84% от онлайн-потребителите се допитват поне до една социална мрежа, или сайт за препоръки преди онлайн-шопинга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>