Макси дрехи – какво не им е наред

макси дрехи от ГрамаданЧесто се случва да си харесаме дреха, от която са останали само малките размери. На какво ли се дължи това?

Причината не е толкова странна, обикновено производителите шият по шаблони и то за изключително слаби хора, да не кажем деца. Съответно „нормалните“ номера се изчерпват мигновено, тъй като реалността, за щастие, изобщо не е еднообразна.

Да погледнем т.нар. „дрехи за големи“ или с други думи макси дрехи. Повечето магазини за конфекция въобще не предвиждат такива размери. Дори за тези, на които не се налага да носят големи размери, се оказва трудно да намерят номер от харесваната дреха. Просто преобладават нереално малките размери, в които биха се побрали недохранени жени или малки деца.

Определено е смущаващо, че човек с по-пищни форми трябва да посещава „специализиран“ магазин, на чиято витрина с огромни букви са изписани безкрайни означения за големината на предлаганите дрехи.

Като кажем макси дрехи, повечето хора си представят някой, който по една или друга причина е с наднормено тегло и цъкат съжалително с език.

Повод за това е стандартизираната представа за красотата. Това съвсем не означава, че тези, които не се впишат в шаблона, нямат собствено излъчване.

Напротив, всеки индивид, независимо от неговата форма и тежест, притежава чар и характер.

Този принудително наложен модел, според нас, вече е в миналото. Това е мнението и на някои от имената в модния бранш.

На кориците на все повече списания се появяват манекени с пищни форми и излъчват сексапил.

Затова, ако и вие попадате в графа „грамадан“, не се притеснявайте, необходимо е да подбирате вашия гардероб еднакво усърдно колкото и хора с нормално тегло. Просто трябва да обърнете внимание на някои съвети, относно тяхното комбиниране.

Носете своите макси дрехи със самочувствие и гордо изправена глава, само така околните няма да виждат във вас единствено големия номер, а човек чувстващ се добре в своята кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>