Лобни помпи – какво е важно за тях

Производителите на храни, напитки, козметични продукти и бои използват лобни помпи за пренос на флуиди с различен вискозитет. Този вид помпи се прави от неръждаема стомана, която съдейства за по-голямата им якост и издръжливост. Съоръженията се използват основно за индустриални нужди, но нищо чудно да ги срещнете и за битови дейности в ежедневието.

Кой използва лобни помпи и за какво?
Употребата им е масова, тъй като те позволяват изпомпването на флуиди и абразивни течности. Големите предприятия залагат на тях, заради високата им производителност. Фармацевтичната и химическата индустрия прибягват до тях, когато пренасят своите продукти от едно до друго място. Към доволните клиенти можем да прибавим фирмите в хранително-вкусовата промишленост, автомобилните компании и редица други.

Производството на паста за зъби, обработката на птиче месо, преработката на отпадните води или създаването на козметични продукти не минава, без намесата на лобните помпи. Последните могат да бъдат намерени на добри цени, а инвестицията в тях определено си заслужава вложение от ваша страна. Тези съоръжения обаче имат и още много предимства.

Как работят лобните помпи?
Тези помпи са реверсивни, което значи, че преноса на флуиди може да се извършва в две посоки. Освен това работят и на сухо, а това допълнително увеличава тяхната функционалност. Пулсациите на налягането са минимални и не пречат за измерването на водния поток. Здравата им конструкция е в основата на техния успех, тъй като позволява голямо натоварване.
Всичко това ги прави чудесен помощник за индустрията в нейните разновидности. Разбира се, можем да пишем още много за работата им и начина, по който се справят с ниско вискозните и високо вискозните флуиди, но и тази информация е достатъчна, за да разберете същността на работата на тези уникалните съоръжения.

В обобщение
Лобните помпи могат да се справят с процеси изискващи CIP и SIP. Те притежават гъвкав дизайн, който може да се справи с всяко предизвикателство по изпомпване на чувствителни флуиди. Можете да намерите съоръженията в добрите онлайн магазини, откъдето да поръчате продукта, а и да получите още по-подробно описание относно тяхното приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>