Къща Драгалевци – лукс и престиж

24916

По начало, квартал Драгалевци е локация в София, която се привързва към града през 1961 г. В този смисъл, и до днес кварталът пази архитектура като свидетелство, за застрояването от по-старо време, такава каквато отлично си кореспондира с модерното строителство на къщи в региона. Така за квартала характерното жилище е нормална селска къща, еднофамилна къща, луксозна къща, луксозна вила – пропорции, които съвпадат с категорията къща Драгалевци. Един истински сполучлив микс между традиция и модерност.

Редно е да се каже, за всеки, който се интересуват от имотите в този много престижен и изключително красив квартал, че цените са сравнително високи за общото ниво в София. Няма много свободни терени за строителство и затова намирането на къща в Драгалевци идва с цената, която човек е готов да плати. За сметка на това, той ще получи локация в самото подножие на Витоша, място заредено с престиж и културно-исторически забележителности, близост до центъра и не на последно място, съседи от бизнес елита на България. Към елитния бекграунд, може да се прибави и близостта с Витоша и Драгалевския манастир – прекрасни възможности за отдих и уединение след тежка работна седмица.

Кореняците от квартал Драгалевци, разказват няколко легенди за името на квартала. Една от тях е истински интригуваща, защото замесва в себе си името на Васил Левски. Легенда, която е достойна са филмова лента и е последната легенда, в исторически план, която дава обяснение за името на квартала. Разбира се, почти е невъзможно да се установи дали Васил Левски се е влюбил в местната мома Драга, но свидетелство за легендата има на територията на целия квартал; с поставените табели в центъра на Драгалевци, които сочат пътя по-който е минал Апостола. Тази история с нотки на легенда, не повдига цената на една къща в Драгалевци, но със сигурност повдига самочувствието и престижа на квартала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>