Защо трябва да поддържаме добра кредитната си история

бързи кредити
бързи кредити
бързи кредити

Днес много хора се доверяват на финансови институции, отпускащи бързи кредити, както и на банкови такива, които също предлагат различни потребителски, жилищни и други видове кредитиране. Онлайн кредити се теглят от все повече хора, а покрай тези бързи кредити онлайн, стана популярно и да се поддържа чиста кредитно история. Тя е важна за да може да се определи в какъв размер да бъде един кредит онлайн, както и с каква лихва. Не на последно място чрез кредитната ни история, служителите във фирми за бърз кредит проверяват дали ще можем да изплатим евентуален кредит без трудов договор или напротив.

Какво можем да направим за да поддържаме чиста кредитна история?

Малко хора знаят, че например пренасянето често от едно място на друго се отразява и върху кредитните ни точки. По този начин всяка банка или фирма за кредит до заплата отчита, че нещо не е наред с финансите ни. В същото време е важно да знаем, че когато отидем например в банкова институция и попитаме за кредит, служителите ще са ни разбрали правилно, че просто искаме информация за кредитните им услуги, а не желаем да кандидатстваме за кредит. Случва се понякога служителите в банката да пуснат запитване за кредит до своят кредитен отдел. В същото време клиентите не са имали желание за такова нещо. Това се случва предимно заради недоразбиране. След напускане на банката, същите клиенти отиват в друга банка и просто искат да се информират за условията за кредитиране там. В един момент в тяхното кредитно досие се отчита фактът, че те са кандидатствали за кредит на няколко места едновременно. Това влошава точките. В последствие възниква и въпроса каква е причината да не бъдат одобрени дори за кредит без доказване на доход.

В случай на чисто кредитно досие и обслужване на всички кредити навреме, били те бързи кредити или пък не, то можете да сте сигурни, че в бъдеще също ще можете да разчитате на кредитиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>