Кредити без лихва до заплата се връщат на пазара

kredit-bez-lihva

Небанковата кредитна индустрия е една от най-тежко засегнатите от пандемията. Разпоредбите на Антикризисния щит, които намалиха разходите по заемите, почти доведоха до изчезването на безплатните заеми до заплата от пазара. През последните месеци интересът на клиентите към бързи онлайн заеми също значително намаля. Ситуацията започва да се променя бавно, въпреки че е сигурно, че пазарът на заеми няма да се възстанови толкова бързо. Но офертите до заплата се връщат без такси.

Безплатен заем – условия

Чудите ли се как е възможно компаниите да дават кредити без лихва?

Е, безплатният заем е начин за привличане на нови клиенти. Това е наистина изгодна оферта, стига да спазваме условията за изплащане. За да бъде заемът безплатен, трябва да запомните две най-важни правила:

  • Можем да използваме безлихвен заем само ако го върнем навреме . Ще трябва да платите за забавянето.
  • Безплатната оферта обикновено е адресирана само до нови клиенти , което означава, че можете да вземете пари назаем безплатно само веднъж в дадена компания.

Моля, имайте предвид, че всяка компания, преди да сключи договора, трябва да ни информира за разходите по кредита. Ако в договора е посочено, че те са 0 лв. и действителната годишна ставка е 0%, можете да сте сигурни, че заемът е безплатен.

През първите месецни на пандемията броят на отпуснатите заеми е спаднал с цели 56%. Той беше повлиян от много фактори, свързани със замразяването на икономиката. През август обаче кредитните компании обслужват само с 24% по-малко клиенти, отколкото преди година (според анализа на Фондацията за развитие на финансовия пазар). Въпреки че резултатът все още не е задоволителен, има подобрение.

В крайна сметка хората не престават да се нуждаят от финансова подкрепа. Мнозина в извънредни ситуации се възползваха от безплатни заеми, които през последните месеци започнаха да се отказват от небанкови компании от страх от несигурно бъдеще. Някои от офертите вече са се върнали на пазара, затова решихме да ги анализираме.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>