Креативен дизайн за гръцкият хотел Андроникос

andronikos_hotel

andronikos_hotelАрхитектурното студио KLab Architecture разработи креативните интериори с футуристично излъчване наречени Cocoon Suites, които в този момент са част от хотел Андроникос, които е построен през далечната 1990-та година на остров Миконос в Гърция.

Миконос е един от най известните гръцки острови в цял свят с население от едва 10 хиляди човека. Това население обаче се увеличава до над 50 000 човека през летният туристически сезон, което показва, че той е доста привлекателна туристическа дестинация. Островът предлага уникални плажове с живописна и разнообразна природна среда.

Уникална също така е и местната традиционна архитектура, чертите на която авторите на проекта са интерпретирали с един по изящен и модерен привкус. Органичната геометрия със заоблени елементи и извити стени се явява като една наистина неразделна част от пейзажа на острова.

Архитектурата на тесните калдаръмени улички се развива през вековете в противовес на агресивните климатични условия като силен вятър, суша, силна слънчева светлина и влага.

Съвременният израз на тези традиции можете да видите в редизайна на частните помещения на хотела. Тяхната реконструкция ще бъде осъществявана в продължение на няколко години.

До момента повече от 10 от общи 57 помещения вече са модернизирани и ремонтирани в съотвествие с изискванията за чистота, простота, гъвкавост и уникалност на обстановката. Интериора прави впечатление за компактна маса и създава илюзия за пространствено искривяване, което имитира особенностите на местният колорит – както природата така и създаденото от човека.

Усилията на дизайнерите били насочени към създаването на сексуална, но чиста, ярка, но спокойна, съвременна, но традиционна обстановка, която освен това не изисква твърде голям бюджет, който е отпуснат за преобразяването.

Авторите на проекта използват бамбук, мазилка, гипсокартон, стъкло, камъчета, баластра, огледала и цимент като настилка, които обаче са омешани в нетрадиционна комбинация. Играта на светлината подчертава скулптурните композиции на помещението. А предимно скритото осветление обезпечава визуално мощният ефект на атмосферата.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>