Картонени опаковки от производител

kartoneni-opakovki-ot-proizvoditelКартонът е често използван материал, що се отнася до производството на опаковки. Картонените опаковки имат няколко доста отчетливи предимства, които си струва да отбележим. Тяхната универсалност в комбинация с качествата, които притежава този материал, ги прави доста чест избор за много производители. Какво предлага картонът като опаковъчен материал?

Защита на продуктите

Картонът е доста подходящ, когато става на въпрос за транспорт на предмети или като цяло за преместването им от едно място на друго. Велпапето е много функционално и в комбинацията с допълнителен картон, като обвивка на самия предмет, предлага топ защита срещу чупене. Опаковките се използват за компютри, мебели, стъкло, телевизори и всичко в този ред на мисли.

Използването на картонени кутии в комбинация със стиропор или нещо подобно за уплътнение, също е много често срещан вариант. Всичко зависи от нуждите и предпочитанията на производителя и клиента.

Наистина изгодна цена на опаковките

Всички картонени опаковки изпъкват със своята ниска цена. Картонът е евтин за производство, а и много често се използват рециклирани материали, което допълнително снижава цената. Като прибавим и покупката на опаковки на едро, всичко добива ясен вид.

Пластмасата, дървото и металът също са подходящи за опаковки, но се използват в по-частни случаи, тъй като картонените такива са в пъти по-евтини и по-леки, което пък снижава цената за транспортни услуги.

Картонът е лесен за запечатване и сглобяване

Стане ли на въпрос за опаковка, тя трябва да може да бъде запечатана и използвана за всякакви неща. Картонът може да се защипе с телбот, без да се разкъса или разтвори в последствие. Без проблем се използва тиксо или лепило за залепването, след като сме поставили всичко вътре. Един път затворен, една кутия, кашон или друга опаковка, ще стои запечатана и защитена, докато самите ние не решим да я отворим

Гъвкавост

Има всякакви картонени опаковки. Картонът може да е дебел и твърд, за да защитава по-добре това, което е обвил, но може да бъде и много мек и гъвкав, за да обвие плътно предметите. Множеството възможности позволяват минимизирането на разходите и продукцията на по-малко отпадък. Опаковките нямат излишен обем или тегло. Картонът може да добива всякакви форми, без нуждата от сложни манипулации, което го прави доста подходящ за големи гами от различни продукти.

Картонени опаковки – по-добра природа!

По-горе споменахме за рециклираните материали. Картонът и като цяло хартията, са лесни за преработка, така че да се използват отново и отново. Това жали дърветата и пести разходи. Освен това, картонът е биоразградим, което го прави по-малко вреден за природата, ако я замърси.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>