Как работи етанолът като гориво за автомобили

Повечето съвременни превозни средства използват бензин с 10% етанол. По този начин няма отрицателни ефекти. Смеси, които съдържат 10% етанол или по-малко  в Америка, се наричат ​​EY или gashead. Ако към бензина се добави повече от 10% етанол, превозното средство трябва да бъде модифицирано, за да може горивото да се изгори ефективно. При някои смеси процентът етанол достига 85, в който случай горивото се нарича Е85.

Има превозни средства, които могат да работят с тези акумулатори: https://autoprofi.bg/banner-power-bull-pro-63ah-600a-r-prod9955.html и върху смеси с различни съотношения на бензин и етанол. Сензор, свързан към компютър, който регулира работата на двигателя, определя процента етанол в резервоара за гориво и съответно настройва двигателя. Километри за галон на бензин в случай на използване на смес от етанол с няколко процента по-малко от пробега на галон използва чист бензин защото етанол има по-ниска енергийна плътност (отопление стойност) от бензин. Степента на този ефект зависи от съотношението на етанол и бензин в сместа: по-етанол, по-кратък период. Въпреки това, тъй като добавянето на етанол повишава октановото число на бензина, газохол или често използват Е85 води до подобряване на ефективността на превозното средство.

Вижте за това масло за двигатели: https://autoprofi.bg/total-quartz-ineo-ecs-5w-30-1l-prod1572.html.

В началото на 21-ви век, когато цените на бензина рязко нараснаха, интересът към E85 се увеличи в Америка. Повечето автомобили не са модифицирани преди да използват E85, а силата му е била ограничена. Но след известно покачване на цената на бензина се наблюдава ръст в производството на Е85, по-специално в тези държави, в които се отглежда царевица в изобилие (в северната част на Централна Америка).

По времето, когато прочетете тази книга, E85 трябва да стане по-популярен, по-достъпен и повече автомобили трябва да бъдат модифицирани, за да го използват. Но е препоръчително, винаги да проверявате спецификацията на предложената E85 преди да опитате да я приложите, в който и да е двигател.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>