Как да се отървете от дървениците в апартамент сами, веднъж завинаги

Как избавиться от клопов в квартире

Знаете ли, че апартаменти обитавани от ергени са идеално местообитание за дървеници. Те разполагат с всичко необходимо за комфортен престой: подходящата температура, храна и много уединени места за размножаване. Тъй като домашните дървеници са кръвосмучещи насекоми, те и създават много проблеми на човек. Първите признаци за дървеници в къщата са образуването на червени, подути ухапвания по кожата, които се откриват сутрин след сън и малки кръвни петна по леглото (спалното бельо). В същото време черни точки се появяват, върху мебели, цокли, тапети – останките от жизнената дейност на насекомите. Понякога в къщата се появява необичайна кисела миризма, подобна на ферментацията на плодове.

Дървениците могат да живеят в апартамент по всяко време на годината

В същото време нехигиеничните условия не са причина за появата им. Дървениците се установяват дори в много чисти, добре поддържани апартаменти, защото основното за тях е топлината и наличието на храна, тоест човек. Дървениците влизат в стаята отвън. Може да внесете ларви или яйца в къщата си, чрез подметките на вашите обувки, да ги вземете със себе си с вещи от магазина или от хотела. Най-честата причина за появата на дървениците е проникването от съседите.

Тези, които поне веднъж в живота си са се сблъсквали с проблема с дървениците, знаят, че е доста трудно да се премахнат тези насекоми, поради тяхната жизненост и способността им да се размножават бързо. Наред с това насекомите се крият през деня и не са лесни за откриване. И, все пак има начини за самостоятелна борба с дървениците. У дома може да се отървете от тях с помощта на термична обработка, народни и битови химикали. Нека, разгледаме по-отблизо всеки от тези методи.

Унищожаване на дървеници, чрез термична обработка

За нормален живот и плодовитост на дървениците температурите в диапазона 20-30 ° C са удобни. Това обяснява, защо дървениците живеят толкова добре в човешките апартаменти. В същото време дървениците преживяват добре на температура от -20 ° C до + 50 ° C. И температурите под -20 ° C и над + 50 ° C са разрушителни за тях. Това може да се използва за борбата с тях. За пръскане за дървеници, търсете само специализираните служби, каквато е Превента.bg.

Замразяване

Замразяването е дългогодишен подход за справяне с дървениците. За да го използвате правилно, трябва да знаете как насекомото реагира на промените в околната температура.

При температура от -10 ° C, дървениците влизат в състояние на спряна анимация, с други думи, хибернация и могат да останат в нея до 1,5 години, без да се нуждаят от храна.

При температура от -15 ° C, те са в състояние да издържат на студа в продължение на три дни, след което умират.

Спадът на температурата под -20 ° C ще ги убие в рамките на няколко часа.

Ларвите на дървениците са още по-устойчиви на студено време. Те лесно преживяват застудяване до -30 ° C, благодарение на плътната защитна обвивка. Те могат да спят зимен сън до 24 месеца и да се събуждат по всяко време, когато условията за живота им станат по-благоприятни.

Замразяването помага за унищожаването на дървеници. Затова, обаче ще трябва да охлаждате стаята три поредни дни, при условие че температурата не се повишава над -15 ° C, през всичките тези дни. И тази температура няма да е достатъчна, за да унищожи ларвите. Този метод за самоунищожение на дървеници е възможен, но е подходящ само през зимата при ниски температури или само в определени региони с много студен климат.

Изгаряне

Когато температурата се повиши над 50 ° C, буболечките и техните ларви умират в рамките на няколко минути. Следователно, за да унищожите дървениците, трябва да ги попарите добре.

За да направите това, съберете цялото спално бельо, дрехи, играчки на децата и ги изпратете до пералнята и пуснете на прането при 90 ° C.

За предмети, които не могат да се перат, изпарете старателно с ютията, като обръщате внимание на всеки сантиметър. Между другото, може да направите същото и с мека мебел – старателно я третирайте с пара.

Добре е, ако имате парогенератор за пара или специален парочистач за почистване. Те могат да се използват за обработка на стени, первази и подове на помещенията.

Унищожаването на дървеници, чрез излагане на високи температури е възможно, но на практика е неудобно да се прилага този метод. За да бъде ефективно е необходимо да изпарите всеки сантиметър от стаята, включително стени, подове, первази за под и таван, което е напълно неудобно. За частичната обработка – прането на текстил и приготвянето на мека мебел на пара, по никакъв начин няма да помогне при силно нападение от насекоми.

Унищожаване на дървениците с домакински химикали

Унищожаването на дървениците с домакински продукти е може би най-често срещаният начин за борба с тези насекоми у дома. На пазара за битовите химикали се представят в различни форми: аерозоли, прахове, капани, гелове. Най-удобните и ефективни от тях, според повечето домакини, са спрейове и аерозоли, тъй като тяхната пропускливост е по-висока от другите форми на средства.

Най-лесно всичко това ще стане, като се обадите на професионален екип за борба с вредителите. Така, вие се освобождавате от тези притеснения, а екипите ще свършат всичко останало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>