Как да почистите меките играчки

Как да почистите меките играчки

Меките играчки присъстват в почти всяка къща, особено в семейства с деца. За разлика от пластмасовите и други твърди играчки, меките играчки бързо се замърсяват в процеса на редовна употреба, натрупват прах, микроби и други замърсители. По време на игрите децата са в тясно съприкосновение с играчките, така че е много важно да се поддържат чисти. Навременното почистване и дезинфекция на меки играчки ще осигури безопасното им използване. Обмислете начините, по които да почистите плюшените играчки.

Предварителна проверка

Преди да започнете да почиствате меката играчка, препоръчваме да извършите няколко предварителни действия. Преди всичко обърнете внимание на състава и препоръките на производителя за почистване на играчките, посочени на етикета. Това ще ви даде представа колко мека е играчката и какъв метода на почистване да изберете. Независимо от това, имайте предвид, че информацията на етикетите не винаги е надеждна. Вижте при едно почистване на тавани и мазета може също да откриете голям брой плюшки.

След това внимателно проверете играчката за наличие на петна, разхлабени шевове, лошо прикрепени части, като очи или нос, които могат да паднат по време на процеса на измиване. Премахнете откритите дефекти. Ако меката играчка има свалящи се аксесоари, те трябва да бъдат премахнати.

Методи за почистване

Има различни начини за почистване на меки играчки, ще започнем с най-внимателно разглеждане. Най-причудливите играчки, които са забранени за измиване, първо трябва да бъдат почистени с прахосмукачка. С помощта на четка-дюза вакуумирайте цялата повърхност на играчката от прах и други замърсители. След това нанесете почистващ препарат за почистване на пяна за повърхността на тапицерията и внимателно я разтъркайте.

Важно! За да почистите меките играчки, с които децата играят, не се препоръчва използването на агресивни или токсични почистващи препарати, тъй като рано или късно техните частици ще бъдат в устата на детето. Много по-безопасно е да използвате собствен почистващ препарат. За да го направите, разбъркайте малко количество течност с чаша топла вода в купа и разбийте добре с електрически миксер със средна скорост, докато се получи сапунена пяна. С помощта на пяна можете да почистите не само меки играчки, но и мека мебел.

След третиране с почистващ препарат, изплакнете повърхността на играчката с чиста вода, като използвате пръскачка. Погрижете се да изплакнете всеки сапун възможно най-скоро, така че влагата не разполага с време, за да влезе вътре в играчката. След това внимателно подрежете играчката, за да предотвратите заплитането на купчината и да я изсушите във въздуха. За да ускорите процеса , използвайте сешоар.

Ако искате само да се обнови мека играчка или премахване на миризми, поставете го в чанта, добавете 1 чаша сода за хляб , бебешка пудра или царевично нишесте и се разклаща, за да се разпредели на прах и се покрива цялата повърхност на играчката. След това, с върховете на пръстите си, търка праха в купчината играчки, плътно вратовръзка пакета, то оставете за 15-20 минути, след прахосмукачка.

Измиване

Повечето меки играчки всъщност са доста лесни в измиването в пералната машина. Измийте ги в студена вода като добавите слаб препарат в машината в деликатен или ръчен режим на пране. За да защитите купчината играчки по време на измиване, поставете ги в ленена чанта или калъфка за възглавници, за да ги вържете с въже или да ги покриете с цип. Също така, тази техника ще помогне да се предотврати запушването на пералната машина, в случай че играчката се разпадне по време на измиване. В същото време няколко играчки могат да бъдат измити по този начин, основното нещо е, че те нямат различни цветове, защото по време на измиването могат да хвърлят и оцветят съседите си. По-добре да не запълвате чантата от самото начало, но оставете достатъчно място, за да преместите играчките. Добавяне на 1 чаша бял оцет към пералнята безопасно ще дезинфекцират и стерилизират меките играчки.

След като измиете играчката, трябва да бъде напълно изсушена. Ако пералнята е оборудвана със сушилня, започнете цикъла на сушене, оставяйки играчката в торбата за пране. Използвайте минимални температурни настройки, тъй като високите температури могат да окажат лошо въздействие върху синтетичните играчки. След приключване на цикъла разопаковайте торбата и проверете играчката, ако тя все още е мокра, повторете процедурата.

Съвети и предупреждения

При избора на метод за почистване на мека играчка, човек трябва да се придържа към състоянието си и да разчита на собствените си съображения. Ако играчката изглежда сякаш се срутва с машинно пране, не поемайте рискове и предпочитайте друг начин на почистване. Ако играчката е твърде голяма, най-вероятно не можете да я измиете и в пералната машина.

Меките играчки, които съдържат електронни устройства, които се движат или произнасят звуци, не могат да бъдат подложени на измиване.

Ако мислите, че има натрупан прах, поставете играчката във фризира в найлонова торба. На следващия ден издърпайте и измийте или прахосмукирайте. Разберете за цени на извозване на стари мебели на адрес: http://www.bulkom.com/ceni-izvozvane-stari-mebeli-sofia.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>