Как да намеря склад под наем

skladove-1

Много често начинаещите производители и търговци се сблъскват с проблема как да открият подходящите за тях складове под наем. Основен проблем за развиващия се бизнес е намирането на склад с подходяща площ. Решението на въпроса се постига много лесно, ако се подходи компетентно.

При съвременното развитие на информационните източници се разкрива голяма възможност за бързото ориентиране в обстановката. Започва се със сайтовете за реклама и обяви и продължавате с различните рекламни вестници. Тук ще научите къде има складове под наем, на какви цени се предлагат и потенциалния вариант, подходящ за бизнеса ви. По принцип наемодателите са готови да разговарят за цените и за вашите нужди по отношение на помещението и да направят някакви промени, задоволявайки интересите ви. При търсенето на склад може и сами да посетите известни места за складове под наем. Невинаги има обяви за свободни площи, но при разговор със собственика може да се стигне до споразумение.

Складовете под наем са много различни по големина, оборудване и предлаганите други услуги – офиси, охрана, техника за обслужване и работници. Това дава възможност да откриете най-подходящия за вас вариант. Необходимо е да се знае има ли обекта редовна документация за функционирането му като такъв. При съхранение на стоки с висока стойност е много важно да има охрана, видеонаблюдение и сигнализация. В зависимост от предназначението на складовото помещение, наемателят се съобразява с наличното оборудване като рафтове, палети и техника за товарене и разтоварване на стоката. Съхранението на някои видове стоки изисква определени специфични условия. Например необходими са складове под наем, оборудвани с хладилни камери или с вентилационни съоръжения за поддържане на постоянна температура. Наетото помещение трябва да е с необходимата височина, позволяваща механизирано товарене и разтоварване. Да има възможност разположението на рафтовете да се съобразява с най-добрите условия на съхранение, запазващи качеството на стоката.

Когато търсите склад за малко количество продукция, може да попитате някоя частна фирма, например за строителни материали, и дали имат свободно място в техните складове, което може да ползвате. Това ще е добра сделка и за самата фирма, тъй като ще получава съответния наем.

Договорите за складове под наем се подписват обикновено за една година. В тях се вписва и неустойка в случай, че договорът не се изпълни за определения срок. Също така в договора може да се запише и предоговаряне с цел удължаване на срока.

Да се намери складово помещение на сегашния етап не е трудно. Има доста чакащи складови площи, а търсенето не е толкова голямо. Цените, които се предлагат за квадратен метър площ са различни. Те се определят в зависимост от местоположението им – град, квартал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>