Как да купите кюлче злато

Кюлче злато – начин компактно да се съхранят по-голяма сума пари. То заема малко място, но може да струва доста пари в зависимост от теглото си. Използва се както от големите банки, така и от големите инвеститори.

За получаване на кюлче златото се претопява за да му се предаде нужната форма. На всяка форма е отбелязано тегло, размер, регистрационен номер.

Покупката на злато е изгодна инвестиция, особено ако цената му расте и в бъдеще.

Преди всичко трябва да сте наясно колко пари искате да инвестирате в злато. Прегледайте активите си и решете какъв процент искате да инвестирате. Не е добре да влагате всичките си пари в един вид инвестиция.

Помислете и къде ще съхранявате златото след покупката. Проверете каква е възможността за съхраняване на кюлче злато в банков сейф, до какво тегло и цената на застраховката.

Ако сте решили да съхранявате закупеното злато в къщи, необходимо е да намерите подходящо сигурно място.

Изберете подходящото тегло на кюлче злато, което искате да закупите. Най-разпространено е това с тегло 1000 грама, защото е по-ниска застраховката и размерът е удобен за съхраняване.

Килограмовите кюлчета са скъпи и обикновено се купуват от големи инвеститори.

Най-популярни са тези от 1 унция. Златните монети от 1 унция и същите кюлчетата са различни по форма и по цена – кюлчетата са по-евтини, отколкото монетите. Освен това те заемат малко място.

Постоянно да се следи пазара на златото и се опитайте да разберете на какъв принцип той работи.

За да вземете правилно решение за инвестиране в злато, е необходимо да си намерите подходящ продавач.

Това е много лесно да го направите в интернет и намерете най-изгодната за вас цена.

Пазете кюлче злато в сигурно място.

Не купувайте злато без да знаете цялата информация за неговия вид и продавач. Не се доверявайте на сайтове и хора в интернет, които ви се струват много настойчиви или подозрителни.

Доставката на кюлче злато чрез онлайн магазин не е скъпа.

Инвестицията в злато е дългосрочна. За кратък период не трябва да се инвестира в благородни метали, защото не може да се очаква печалба.

Това налага да се направи точен разчет на финансите и при възможност да се заделят средства за по-дълъг период може да се закупи злато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>