Как да изберете парфюм, който да Ви подхожда?

parfium-aromat

parfium-aromatПарфюмът е важен колкото и всеки друг аксесоар. Той придава индивидуалност на човека и допълва неговия стил. Съществуват хиляди парфюми с най-различни ухания, миризми и цветове и поради тази причина е много трудно да се направи подходящия избор, особено когато нямаме любим аромат или марка.

На всеки се е случвало да хареса как ухае някой човек, след което да пробва същия парфюм върху себе си, но остава разочарован, когато усети съвсем различен аромат. Причината, поради която се получава това, е различния тип кожа, а всички знаем, че тя си взаимодейства с парфюма. Ето защо един и същ парфюм не стои еднакво на всички.

Затова трябва да избирате парфюмите не по марката им, а в зависимост от собствените Ви предпочитания. Но все пак ще се опитаме да улесним Вашият избор с няколко съвета:

Винаги тествайте парфюма върху кожата си. Само така ще разберете дали в действителност този аромат е подходящ за Вас. Но трябва да знаете, че парфюмът разкрива напълно своя аромат едва 20- 30 минути след неговото нанасяне. Затова бъдете много търпеливи.

Не се парфюмирайте, ако отивате да купувате нов парфюм, тъй като ароматът на този, който сте сложили ще въздейства на този, който пробвате, а това ще Ви обърка.

Обонянието е най-силно в следобедните часове на деня, така че винаги избирайте парфюм по това време, за да може напълно да усетите аромата на този, който сте харесали.

Избирайте парфюм според сезона. През лятото е добре са използват по-леки и свежи аромати, а през зимата по-силни и по-тежки, тъй като студеното време отнема част от качествата му.

Купувайте само оригинални парфюми и избягвайте фалшивите, защото са изключително вредни за здравето.

Най-важното е парфюмът да Ви харесва, да Ви носи настроение и да му се наслаждавате, но все пак винаги е добре да обръщате внимание на тези важни неща.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>