Как да изберете качествена и комфортна мъжка риза?

2215

До преди няколко годни модата беше считана за интерес само и единствено при жените. Но с времето една част от можете също започнаха да се интересуват. В днешно време те не са малко. Във всеки един мъжки гардероб има различни тениски, жилетки, пуловерчета, сака и една такава стандартна мъжка дрешка, каквато е ризата. В този текст ще изложим няколко добри съвета как точно да разпознаете идеалната мъжка риза.
Качествените и комфортни мъжки ризи може да разпознаете по основните 3 факта – това са яката, платката на гърба и копчетата. Един от най-очевидните елементи на една риза е яката. Няколко са основните типове яки – това са прилепената яка, яката с копчета, яката за папионка, клубната яка, а най-популярната от всички е класическата яка. Ширината на една яка рефлектира оптически и на фигурата. За това може би най-модерните ризи са именно тези с класическа яка. Такъв тип яка ще даде издълженост на вашето лице и шия.

Добре е да не излизате от рамките на правилото, когато сте си сложели вратовръзка, ризата да е с по-широкички яки и аналогично на това – с по-дебеличък и по-голям възел. Хубаво е ризата с класическа яка да се съгласува с вратовръзка, която е с по-малко възелче. Яката, нямаща междинна подплата, губи формата си, това ще рече, ризата не е особено качествена.

Много лесно можете да установите дали ризата е с яка и от такъв тип или не е. Хванете ли яката от двете й страни, ще почувствате липса или наличие на такава междинна подплата. В тази насока на яката и на маншетите, ако съществуват гънки или пък мехурчета, това казва, че нейния подлепващ материал е също некачествен или че не са правилно конструирани. А платката на гърба въобще не е маловажна.

Когато закупувате риза, насочете вниманието си към този един елемент. Платката се нуждае от защита по средата. Нишките не трябва да са хоризонтални, а диагонални и това е от изключителна важност, ако ризата е на райета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>